Oproepen en sms'jes doorsturen naar je andere Apple-apparaten

Als je je iPhone niet direct bij de hand hebt als je een oproep of sms ontvangt, kun je deze ook vanaf je andere Apple-apparaten beantwoorden. Hier leggen we uit hoe.

Vanaf iOS 8.1 is het mogelijk om oproepen, sms'jes en mms-berichten van je iPhone naar je andere Apple-apparaten te laten doorsturen. De apparaten waarop deze functie is ingeschakeld zullen allemaal tegelijk gaan rinkelen als je een bericht of oproep ontvangt, zodat je nooit iets misloopt. Lees ook: Laat je Mac samenwerken met iOS via Continuïteit.

Oproepen en sms'jes doorsturen

Bovendien is het mogelijk om oproepen en sms- en mms-berichten vanaf je andere apparaten door te sturen naar je iPhone zodat ze verstuurd kunnen worden. Dit gaat via wifi. Telefoongesprekken worden door de FaceTime-app op je andere apparaten behandeld, en sms'jes en mms-berichten door de Berichten-app.

Je kunt uiteraard kiezen op welke apparaten je de functie in wilt schakelen. Als je liever niet wilt dat je Mac gaat rinkelen maar wel je iPad, dan kan dat. Alleen de apparaten waarop je de functie inschakelt doen mee.

Functie inschakelen

De functie is niet standaard ingeschakeld en werkt alleen als alle apparaten die mee moeten doen met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn als je iPhone, en ze allemaal ingelogd zijn op hetzelfde iCloud account als je iPhone.

Om de functie in te schakelen moet je op je iPhone naar Instellingen > Telefoon gaan en de schakelaar bij Bel via andere apparaten op groen zetten. Voortaan zal je iPhone oproepen naar je andere apparaten doorsturen.

Om te kiezen naar welke apparaten iPhone oproepen doorgestuurd mogen worden, moet je in Instellingen > Telefoon op de optie Bel via andere apparaten drukken. Je krijgt dan een nieuw venster te zien waarin je de optie voor individuele apparaten kunt in- of uitschakelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000