Ongewenste sms'jes op je smartphone? Bel je provider

Als we je zouden vragen of het mogelijk is dat een bedrijf je zomaar aanmeldt voor een sms-abonnement, dan zeg je waarschijnlijk direct nee. Zoiets zou inderdaad niet mogelijk moeten zijn. Helaas is de realiteit anders en kan een bedrijf, ook al is het tegen de regels, je wel degelijk aanmelden. En niet zonder gevolgen. Zo kom je van die ongewenste sms'jes af.

Hoe vervelend het ook is dat een bedrijf je smartphone zomaar kan aanmelden, het is wel fijn dat je daar altijd melding van zult krijgen. Zo kregen wij eerder deze week een bericht dat we waren aangemeld voor het sms-abonnement van Retro Games en dat daarvoor kosten van € 7,50 per week voor in rekening zouden worden gebracht. Kort googlen op deze naam leverde zorgwekkend veel resultaten op van mensen die eveneens ongevraagd waren aangemeld. De sms geeft ‘heel vriendelijk’ wel aan hoe je je moet afmelden voor deze dienst, en dat proces is redelijk eenvoudig.

© PXimport

Bel je provider!

Direct na het ontvangen van het bericht afmelden, en klaar is Kees toch? Dat zou je denken, maar helaas is de kous daarmee niet af. We hebben direct na het ontvangen van dit bericht onze provider gebeld om te vragen of er misschien al kosten in rekening waren gebracht. En inderdaad, er was al 6 euro aan de telefoonrekening toegevoegd voor deze dienst, waar niemand ooit om gevraagd had.

Het goede nieuws? Providers weten dat dit soort zaken spelen en kunnen (als je snel en adequaat reageert) deze kosten vaak direct weer van je rekening halen. Vervolgens kun je ook bij je provider aangeven dat je voor deze diensten geblokkeerd wil worden, zodat je er nooit meer mee te maken krijgt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000