Nieuwe Qualcomm-processor kan telefoons veel sneller opladen

Nieuwe Qualcomm-processor kan telefoons veel sneller opladen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 15 september 2015 - 07:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:48

De smartphonechipfabrikant Qualcomm komt volgend jaar met een nieuwe chip waarmee telefoons veel sneller opgeladen kunnen worden. Met Quick Charge 3.0 moet een accu in een half uur voor 80% vol kunnen zijn.

Quick Charge ('Snel Laden') bestaat nu ook al in veel telefoons, die daardoor in korte tijd een groot deel van de accu kunnen opladen. De meeste accu's kunnen dan in slechts enkele minuten flink opgeladen worden. Bij het huidige Quick Charge is dat zo'n 60% na een half uur.

Handmatige voltage

De nieuwe telefoons met Qualcomm-processoren kunnen straks tot wel 80% worden opgeladen in zo'n 35 minuten. De technologie werkt via software die handmatig kan regelen hoeveel volt er naar de accu gaat.

Nieuwe en oude telefoons

De nieuwe techniek zit dan vooral in nieuwe processoren die volgend jaar uitkomen, maar kan ook in huidige telefoons worden verwerkt met een software-update. Dat werkt alleen op de meest recente soorten CPU's.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000