Nieuwe iPhone 8 op tijd leverbaar

Ondanks eerdere geruchten over een vertraging in de productie van de iPhone 8, heeft analist Ming-Chi Kuo aangegeven dat het nieuwe toestel tegelijkertijd met de iPhone 7S en iPhone 7S Plus verkrijgbaar zal zijn. Wel is het premium model waarschijnlijk eerder uitverkocht.

Het nieuws met betrekking tot de bevoorrading van nieuwe iPhones heeft AppleInsider bereikt via een notitie van het onderzoeksbureau. Ming-Chi Kuo heeft een goede reputatie als het aankomt op het voorspellen van nieuwe producten en producteigenschappen die Apple op de markt zal brengen.

iPhone 8

De nieuwe iPhone 8 met dunnere schermranden zal verkrijgbaar zijn in slechts drie kleuren: zwart, zilver en goud. Met de komst van de iPhone 6S introduceerde Apple de kleur roségoud en de iPhone 7- en 7 Plus-varianten van 128 of 256GB waren exclusief verkrijgbaar in glimmend gitzwart, naast regulier zwart. Het nieuwe premium-model zal dus behoorlijk wat kleuropties missen. Ook zullen er kort na de aankondiging slechtst een paar miljoen exemplaren beschikbaar zijn, waardoor de iPhone 8 waarschijnlijk snel is uitverkocht.

Sneller opladen

Wel zullen alle nieuwe modellen sneller kunnen worden opgeladen. De kans is echter wel groot dat consumenten hiervoor een speciale adapter moeten aanschaffen en een USB-C naar Lightning-kabel. Via deze methode is het nu al mogelijk om de iPad Pro sneller op te laden.

© PXimport

Volgens de analist bij KGI Research zal Apple dit jaar de productie van de iPhone 8 snel opschroeven, tot zo’n 45 tot 50 miljoen exemplaren. Dit is een stuk meer dan de 35 tot 38 miljoen exemplaren die Apple van de iPhone 7S gaat produceren en ongeveer het dubbele van het totaal aantal iPhones 7 Plus.

LED

De iPhone 8, of iPhone Pro zoals deze volgens sommige bronnen zal heten, krijgt een scherm met dunnere schermranden en een aantal nieuwe functies. Het duurdere model zal worden gepresenteerd naast de reguliere opvolgers van de iPhone 7 en -7 Plus; de iPhone 7S en -7S Plus.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000