Motorola One Zoom: van dichtbij bekeken

© PXimport

Motorola One Zoom: van dichtbij bekeken

Smartphone & tablet

Geplaatst: 6 september 2019 - 11:18

Aangepast: 24 november 2022 - 13:42

Joris Peterse

Dat je voor een Motorola-smartphone niet heel diep in de buidel hoeft te tasten, dat is geen nieuws. De nieuwe Motorola One Zoom maakt echter duidelijk dat de functies van de duurste smartphones ook toegankelijk kunnen zijn voor wie weigert absurde bedragen neer te tellen voor een smartphone.

Waar de duurste smartphones vooral mee scoren ten opzichte van hun betaalbare tegenhangers? De camera. Vooral Huawei heeft in 2019 hoge ogen gegooid, met de Huawei P30 Pro, die met afstand over de beste camera’s beschikte van alle smartphones. Een van de indrukwekkendste vernieuwingen van de Huawei smartphone is de periscoopcamera, die optisch zoomen mogelijk maakt. Niet alleen Huawei biedt deze techniek. Ook Oppo’s Reno 10x Zoom kan, je raadt het al, tot 10x optisch inzoomen. De Motorola One Zoom is de eerste smartphone die zoomen zonder kwaliteitsverlies aanbiedt op een smartphone met een toegankelijke prijs. Niet alleen is Motorola eerder dan fabrikanten als Samsung en Apple, maar ook is Motorola de eerste fabrikant met een zoomcamera in een betaalbare smartphone, met een adviesprijs van 430 euro.

© PXimport

Meerdere camera’s

De zoomcamera biedt 3x optische zoom en 10x hybride zoom. De Motorola One Zoom beschikt niet over een periscoopcamera die tot 10x optisch kan zoomen. Maar het is niet de enige sensor die je aan de achterkant van de Motorola One Zoom vindt. De hoofdsensor, de Sony IMX586, zit ook op dure smartphones zoals de OnePlus 7 Pro. Een derde (dieptesensor) en vierde groothoeklens maken het compleet.

Ook qua functies is er een nachtmodus aanwezig en een portretfunctie, die gebruikmaakt van de dieptesensor. Ook is er een nachtmodus aanwezig, die in situaties zonder licht nog veel vast lijkt te leggen. Hiermee biedt de Motorola One Zoom een veelzijdige camera voor een toegankelijke prijs, interessanter nog dan de Pixel 3A, die ook een indrukwekkende sensor en nachtmodus heeft, maar toch functioneel minder kan bieden met de enkele lens ten opzichte van de Motorola One Zoom. Tijdens de IFA 2019 in Berlijn werd Motorola’s smartphone gepresenteerd en kregen we de mogelijkheid het toestel kort uit te proberen. Uiteraard valt er nog geen definitieve conclusie te trekken tot de foto’s rustig op het werk geanalyseerd kunnen worden, maar de eerste indruk is indrukwekkend goed.

© PXimport

Compleet

Uiteraard is het de camera waarmee de Motorola One Zoom opvalt. Het toestel is op papier verder ook bijzonder compleet: een vingerafdrukscanner onder het scherm, degelijke specificaties en een prima ogend scherm. Het enige minpunt is dat de Motorola One Zoom niet over Android One beschikt. Het toestel draait op Android 9, met een schil van Motorola. Vanwege deze schil zullen updates waarschijnlijk langzamer volgen en de update-ondersteuningsperiode minder lang zijn.

De Motorola One Zoom is per direct verkrijgbaar voor 429 euro. In een uitgebreide review lopen we de prestaties en camera-resultaten uitgebreid door.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000