Het Medische ID op het toegangsscherm van je iPhone

Een aantal medische gegevens op je toegangsscherm kunnen in een noodgeval levensreddend zijn. Hier leggen we uit hoe je dergelijke informatie toegankelijk kunt maken vanaf het toegangsscherm van je iPhone.

In iOS is het mogelijk om je zogenaamde Medische ID in te vullen met onder andere een contactpersoon voor noodgevallen, je bloedgroep, allergieën of aandoeningen waar je aan lijdt en medicatie die je neemt. Deze informatie kan in een noodgeval vanaf je toegangsscherm zonder toegangscode geraadpleegd worden door hulpverleners zodat je sneller en beter geholpen kunt worden. Lees ook: Krik je gezondheid op met Apple's HealthKit.

Om het Medische ID aan te maken moet je naar de Gezondheid app gaan en op Medische ID > Maak medische ID aan drukken. Je kunt vervolgens kiezen welke informatie je invult. Als je wilt dat deze informatie vanaf je toegangsscherm benaderd kan worden, moet je de schakelaar bij Toon bij vergrendeling aanzetten.

© PXimport

Het Medische ID zal toegankelijk worden vanaf het inlogscherm.

Wanneer je iPhone vergrendeld is, is het voortaan mogelijk om deze informatie zonder je toegangscode in te vullen te benaderen. De bedoeling hiervan is dat mensen altijd bij de informatie kunnen, ook wanneer je zelf bijvoorbeeld buiten bewustzijn bent. Houd bij het invullen dan ook in gedachten dat het enigszins privacygevoelig is.

© PXimport

Je geeft wel veel privacygevoelige informatie open in het Medische ID.

Om het Medische ID zonder toegangscode vanaf het toegangsscherm te benaderen moet je met je vinger naar rechts vegen, op Noodgeval drukken en vervolgens op Medische ID.

Als je de informatie in je Medische ID wilt bijwerken kan dit vanuit de Gezondheid app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten