LG onthult nieuwste vlaggenschip G4

© PXimport

LG onthult nieuwste vlaggenschip G4

Geplaatst: 29 april 2015 - 05:35

Aangepast: 14 december 2022 - 15:37

Daan Doedens

Sommige dingen in het leven blijven nu eenmaal niet erg lang geheim. Dat gold ook zeker voor de G4, het vlaggenschip van LG dat gisteren officieel werd gepresenteerd. Door alle lekken (ook door LG zelf) wisten we eigenlijk alles al van de G4, maar nu weten we het tenminste zeker.

LG heeft het met de G4 over de visuele boeg gegooid. Ten eerste is er het scherm. De G4 heeft een 5,5 inch quad HD-scherm, een verbeterde versie dan dat waarmee zijn voorganger, de G3, al hoge ogen gooide. De helderheid en het contrast zijn nog maar eens verbeterd en de quantum LCD-techniek is volgens LG in geen enkele andere smartphone te vinden.

Camera

Maar ook de andere kant van het visuele gedeelte is interessant. De f/1.8-camera aan de achterkant van de G4 doet het met 16 megapixel en zou vooral in omstandigheden met weinig licht goed uit de voeten moeten kunnen. De echte plaatjes hebben we nog niet gezien, maar de techniek biedt in elk geval veel perspectief.

 

© PXimport

LG's mobiele chef Juno Cho onthult de gloednieuwe LG G4.

Als er al beknibbeld is, dan zit hem dat in de binnenkant. De Snapdragon 808-processor lijkt wat achter te lopen op de 810-chip die bijvoorbeeld in de HTC One M9 en andere recente toestellen van de concurrentie te vinden is, maar volgens LG is dat geen enkel probleem. Daarbij is er standaard 32GB aan (ook nog eens uitbreidbare) opslagruimte te vinden en zou de 3.000mAh-batterij je makkelijk door de dag heen moeten loodsen. Ook de lederen achterkant springt in het oog, al blijft het een kwestie van smaak of je dat mooi vindt of niet.

LG wilde nog geen prijzen noemen, maar gezien de specificaties moet je al snel aan het hoogste segment denken. Volgens enkele Amerikaanse providers zou de LG G4 ergens in juni beschikbaar moeten komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten