Let hier op als je een smartphone-hoesje koopt op AliExpress

© PXimport

Let hier op als je een smartphone-hoesje koopt op AliExpress

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 september 2019 - 09:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Laura Jenny

Het is bij Nederlandse websites vaak mogelijk om een verscheidenheid aan hoesjes voor iPhone te kopen, maar voor Android-toestellen is de keuze al iets minder groot. Zeker als je met je hoesje iets wil laten zien waar je fan van bent, dan kun je vaak in Nederlandse webshops niet vinden wat je zoekt. Op AliExpress is dat anders, maar is dat wel veilig?

Het Chinese verkoopplatform AliExpress is een enorme virtuele marktplaats waar je praktisch alles kunt vinden wat je zoekt. Oorbellen, computeronderdelen, t-shirts en deurbellen, je kunt het zo gek niet bedenken en iemand op AliExpress biedt het aan. Dat geldt ook voor telefoonhoesjes. Er zijn honderden aanbieders van hoesjes in allerlei soorten, maten en merken. Let goed op dat je voor het juiste toestel kiest, want vaak wordt een hoesje voor wel twintig varianten telefoons aangeboden.

© PXimport

Rondshoppen op AliExpress

Je hoeft alleen maar in te typen waar je van houdt, bijvoorbeeld Harry Potter, en dan het toesteltype. Je krijgt dan hoesjes te zien die van hard plastic zijn en van zacht plastic, hoesjes die doorschijnend zijn zodat je je telefoon er nog doorheen ziet en hoesjes die helemaal bedrukt zijn. Hartstikke leuk, zeker omdat die hoesjes maar een paar euro kosten, waardoor je een hele avond kunt shoppen en elk seizoen een nieuw hoesje kunt gebruiken. Het kan zelfs nog lonen om te kijken of je het hoesje bij een andere verkoper op AliExpress goedkoper kan krijgen, want er is zoveel aanbod, dat even rondshoppen vaak loont. Aan de andere kant gaat het waarschijnlijk om een paar euro. Wat je ook kunt doen, is even googlen of er nog actiecodes zijn voor korting.

Dat is allemaal legaal, maar dat betekent niet dat er geen haken en ogen aanzitten. Zo moet je altijd opletten dat je niet meer dan 22 euro uitgeeft aan één bestelling. Is dit wel zo, dan zal je mogelijk extra invoerkosten moeten betalen. Nu kom je daar met een telefoonhoesje niet zo snel aan, maar als je voor je hele gezin bestelt bij één verkoper, dan kun je daar zomaar aan zitten. Check ook goed de recensies over de verkoper, zodat je weet dat je bij iemand besteld die ook daadwerkelijk levert wat hij belooft. Meestal is dat wel zo. Niet voor niets heeft AliExpress meer dan 100 miljoen klanten. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook de zoekresultaten sorteren op aantal aankopen, in plaats van de aanbevolen resultaten.

© PXimport

© PXimport

Betaal met Paypal of creditcard

Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen, kies dan niet voor betalen met iDeal, maar liever Paypal of creditcard. Bij deze betaalmethodes heb je enige mate van aankoopbescherming, mocht je pakje nooit arriveren. Nu heb je het voordeel dat je bij een telefoonhoesje niet snel problemen zal hebben met bijvoorbeeld een defect aan het artikel, maar mocht je iets anders bestellen dat wel een defect heeft, weet dan dat garantie vaak niet geldt buiten Europa.

Het belangrijkste om in ogenschouw te nemen als je een hoesje op AliExpress bestelt, dat is dat je waarschijnlijk een lange tijd moet wachten voor het er is. Een verkoper heeft vaak een stuk of twee weken om je order in behandeling te nemen, en dan moet hij nog worden verzonden en naar Nederland zien te komen. Soms is het er binnen twee weken, maar het kan ook vier tot zes weken duren. Dat is op zich niet erg, maar de kans is groot dat je je hoesje bestelt voor een nieuw toestel. Wees in de tussentijd voorzichtig met je telefoon. Juist als een telefoon nog geen hoesje heeft, dan glijdt het toestel gemakkelijk van de bank af en wandel je de rest van het jaar met een flinke kras in het scherm, of erger. Mocht je erg onhandig zijn, dan kun je je toestel beter pas gaan gebruiken als je langverwachte AliExpress-envelop er is, of toch (tijdelijk?) een wat gewoner hoesje bij een Nederlandse webshop aanschaffen. Hoewel hoesjes in Nederland onredelijk duur lijken te zijn, als je ze voor slechts een paar euro in een Chinese webshop koopt...

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000