Lenovo Tab Plus - Beeld én geluid in een enkel jasje

© Lenovo

Lenovo Tab Plus - Beeld én geluid in een enkel jasje

Geplaatst: 1 juli 2024 - 14:02

Partnerredactie

Tablets staan doorgaans niet bekend om hun kwaliteiten op het gebied van audio, maar dat is bij de Lenovo Tab Plus een heel ander verhaal. Lenovo richt zich hiermee op muziekliefhebbers, zodat je 'm zelfs als bluetooth-speaker kunt gebruiken. Maar dat is nog lang niet alles. We nemen deze Lenovo Tab Plus eens goed onder de loep.

Partnerbijdrage - In samenwerking met Lenovo

Over de audio later meer, we verdiepen ons eerst even in de technische specificaties. De Lenovo Tab Plus heeft een scherm van 11,5 inch; ruim genoeg om je favoriete films en series op te kijken. Gamers worden ook niet vergeten: de verversingssnelheid van 90 Hz kom je zeker niet op elke tablet tegen.

© Lenovo

Deze versie van de Tab Plus heeft 8 GB werkgeheugen en maar liefst 128 GB opslagruimte, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij snel vol raakt. Zowel de camera voorop als die achterop heeft een resolutie van 8 megapixel.

Ook de accu willen we even los noemen: die is met 8600 mA namelijk behoorlijk groot. Zo kun je urenlang genieten van beeld én geluid, zonder dat je tussentijds hoeft op te laden. En als de accu toch leeg is, laad je hem ook zo weer op: door het laadvermogen van 45 watt is de tablet binnen anderhalf uur weer volledig opgeladen.

Audio

Maar het belangrijkste punt van de Lenovo Tab Plus is toch wel de audio. Binnenin zitten maar liefst acht speakers gebouwd, die gemaakt zijn door audiopionier JBL. Door de hifi-structuur en 26 watt aan vermogen is er power genoeg, en met de vier tweeters en vier woofers kun je zowel hoge als lage tonen kraakhelder afspelen. Ook Dolby Atmos heeft een duit in het zakje gedaan om de audiokwaliteit op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

Een extra voordeel is dat je kunt genieten van audio in hoge resolutie. Met een geschikte koptelefoon kun je lossless audiobestanden afspelen, en hoor je de muziek dus precies zoals die bedoeld is.

Draadloze speaker

En dan moet het beste nog komen. De Tab Plus kan namelijk dubbelen als een bluetooth-speaker. Je verbindt de tablet met je smartphone, zodat je hem gewoon op tafel kunt laten staan. Bedien de muziek met je telefoon en geniet van muziek in hoge kwaliteit, waarmee je elk feestje tot een succes maakt.

Daarbij helpt de extra nauwkeurige volumeknop. Zo kun je voor iedere app en voor iedere situatie het juiste volume instellen.

Kickstand

De Lenovo Tab Plus wordt geleverd met een kickstand; dat is een standaard waarin je de tablet kunt plaatsen. Daarmee kun je de tablet niet alleen overal neerzetten waar je wilt, het zorgt er ook nog eens voor dat de audio nog beter tot zijn recht komt.

De standaard is in allerlei standen te draaien, tot maar liefst 175 graden. Wat je ook aan het doen bent, en waar je de tablet ook hebt staan, je hebt altijd perfect zicht op het 2K-scherm.

Dat betekent ook dat je de tablet overal mee naartoe kunt nemen. Zet hem gerust neer in het gras of op het strand, want met de IP52-water- en stofbestendigheid hoef je je geen zorgen te maken om kleine stofdeeltjes of waterdruppels. De behuizing is ook lekker stevig, dus hij kan prima tegen een stootje.

Streamen en gamen

De Lenovo Tab Plus is ook erg geschikt voor gamers. Dat begint al bij de processor, een chip van MediaTek met acht cores.

Het scherm heeft zoals gezegd een verversingssnelheid van 90 Hz, dus je mist nooit meer een frame. De kleuren spatten werkelijk van het scherm, of je nu aan het streamen of aan het gamen bent. Het scherm wordt aangepast aan je dag-nachtritme, zodat je nooit met vermoeide ogen komt te zitten.

Voor kinderen zijn er handige instellingen voor schermtijd en ouderlijk toezicht. Bovendien kun je de toch al royale opslagruimte uitbreiden tot maximaal een terabyte, zodat je al je favoriete spellen en savefiles kunt opslaan.

Poorten

Ook qua poorten en slots hoef je je weinig zorgen te maken. Opladen gaat natuurlijk via usb-c, een standaard waar je ook audio mee kunt versturen. En anders is er altijd nog de fysieke koptelefoonpoort waar je iedere hoofdtelefoon en alle oordopjes op aan kunt sluiten.

Ook is de Tab Plus uitgerust met een miniSD-kaarthouder, waar je extra veel foto's, video's en games op kwijt kunt. 

Extra's

De Lenovo Tab Plus is compatibel met verschillende gadgets en tools. Zo is er de Tab Pen Plus, een handige pen waarmee je kunt tekenen, schrijven en aanwijzen zonder dat je je vinger hoeft te gebruiken. Lenovo biedt bovendien een draadloos toetsenbord, zodat je makkelijker lange stukken tekst kunt typen.

De Lenovo Tab Plus draait vanuit de doos op Android 14, natuurlijk met het handige eigengemaakte ZUI-sausje eroverheen gegoten. Lenovo garandeert updates tot Android 16, dus de komende tijd zit je in elk geval goed. Bovendien krijg je minstens vier jaar beveiligingsupdates om je tablet te blijven beschermen. 

Ontdek de Lenovo Tab PLus 8GB 128GB

op Kieskeurig.nl

Conclusie

De Lenovo Tab Plus is de ultieme mediatablet. Gamen en streamen is een feestje met het grote 2K-scherm met hoge verversingssnelheid, en de aanwezige opslagruimte is waar nodig uit te breiden met een SD-kaartje.

Maar dat alles merk je pas echt als je de volumeknop opendraait: de acht JBL-speakers zijn krachtig genoeg om zelfs bluetooth-speakers te doen verbleken. Voor een barbecue of huisfeestje heb je alleen nog maar je tablet nodig, al kun je natuurlijk ook gewoon je koptelefoon aansluiten voor een privé-muziekfeestje.

Tel daarbij de handige bijgeleverde kickstand, de vele extra's die je erbij kunt aanschaffen en de grote, snel oplaadbare batterij op, en je hebt een tablet waar je zowel thuis als onderweg trots op kunt zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten