Kunstenaars verwerken de geur van een nieuwe MacBook in een luchtje

© PXimport

Kunstenaars verwerken de geur van een nieuwe MacBook in een luchtje

Geplaatst: 17 april 2012 - 11:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:19

Wouter Hoeffnagel

Als je een nieuw Apple-product uit de doos haalt komt je een unieke geur tegemoed. Regelmatig een nieuw product kopen om deze geur te ervaren is natuurlijk een dure hobby. Een groep kunstenaars heeft echter een luchtje gemaakt dat ruikt naar een nieuw Apple-product.

Het luchtje is ontwikkeld door de Australische kunstenaarsgroep Greatest Hits in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Air Aroma. Experts van Air Arome hebben in Frankrijk de geur die om een gloednieuwe MacBook Pro hangt geanalyseerd. Deze bleek te zijn opgebouwd uit de geur van het plastic om de doos van de MacBook, de geur van papier en plastic componenten van de doos en de geur van de aluminium laptop.

Op basis van deze analyse wisten de experts de geur van een nieuwe MacBook Pro te verwerken in een luchtje. Het luchtje wordt van 20 april tot 12 mei tentoongesteld op een kunsttentoonstelling in Melbourne. Helaas voor de echte Apple-fans zijn de kunstenaars niet van plan het luchtje op de markt te brengen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000