KPN mag Youfone definitief overnemen

KPN mag Youfone definitief overnemen

Geplaatst: 21 maart 2024 - 13:42

Aangepast: 11 april 2024 - 08:00

Mark Gamble

KPN mag de consumenten- en zakelijke divisie van Youfone overnemen. De ACM heeft vandaag een akkoord gegeven op de verleende vergunning nadat uit onderzoek blijkt dat er met het samengaan van deze twee bedrijven toch nog voldoende concurrentie overblijft op de telefoniemarkt in Nederland.

De ACM moest eerst onderzoek doen naar de overname van Youfone door KPN, omdat dit mogelijk gevolgen kan hebben voor de concurrentie in Nederland. Daarbij blijkt dat de ACM Youfone een minder grote partij vindt dan aanvankelijk werd gedacht en dat de gevolgen voor de overname dus beperkt zullen blijven. Dat blijkt ook uit interne stukken die in handen van zijn van KPN en Youfone zelf. KPN krijgt 100 procent van de aandelen van Youfone Nederland B.V.

Concentratiebesluit

De ACM heeft akkoord gegeven op het zogeheten concentratiebesluit. Een concentratiebesluit is een officiële beslissing die wordt genomen door een mededingingsautoriteit met betrekking tot een voorgenomen fusie of overname. Dit besluit bepaalt of de voorgenomen transactie al dan niet mag doorgaan, vaak met inachtneming van de impact die het zou hebben op de concurrentie binnen de relevante markten. Als een mededingingsautoriteit - in Nederland is dat dus de ACM - een positief concentratiebesluit neemt, betekent dit dat de fusie of overname mag doorgaan, eventueel met bepaalde voorwaarden om te zorgen voor eerlijke concurrentie.

De Youfone-organisatie blijft zelfstandig opereren binnen KPN om ervoor te zorgen dat de huidige en toekomstige Youfone klanten op hun vertrouwde manier bediend worden, aldus KPN.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten