KORT: Apple rickrollt ontwikkelaars

© CIDimport

KORT: Apple rickrollt ontwikkelaars

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 augustus 2012 - 07:49

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Redactie Computer!Totaal

In het kort: Apple rickrollt ontwikkelaars, uitgevers willen bewijzen dat Google een commercieel doel had voor zijn boekscanproject en AMD leent 300 miljoen om schulden af te lossen.

Apple rickrollt ontwikkelaars iOS 6

Apple sloopt YouTube uit iOS 6 en het bedrijf rickrollt ontwikkelaars die er de documentatie op naslaan. In de changelog van de nieuwe versie van Apple's besturingssysteem staat een link naar een

. Embedded snelkoppelingen naar Youtube-urls als deze werken niet meer, staat in het document te lezen. De hyperlink verwijst naar het beruchte nummer van Rick Astley dat inmiddels bijna 64 miljoen keer is bekeken op de videodienst.

Google nam Amazon op de korrel met boekscanproject

Het boekscanproject van Google is geen nobel streven om een grote online catalogus te maken, maar heeft een puur commercieel doel. Dat zeggen de uitgevers en auteurs die Google aanklagen om copyrightschending en uit rechtbankdocumenten blijkt dat het bedrijf zoekresultaten bij webwinkel Amazon wilde weghouden. Volgens de schrijversvakbond Authors Guild is dit bewijs dat Google met een commercieel oogmerk aan het project is begonnen.

De zaak rond het boekscanproject sleept al zeven jaar. In 2008 wilde Google een schikking met uitgevers en auteurs treffen zodat Google Books boeken mag publiceren die inmiddels niet meer gedrukt worden. De Amerikaanse rechtbank vond deze schikking oneerlijk en wees hem twee jaar later af. De rechszaak ging door en nu eisen de klagers 750 dollar per gescand boek van Google als compensatie.

AMD leent 300 miljoen om schulden af te lossen

AMD wil 300 miljoen dollar lenen van privéinvesteerders om uit een schuldengat te klimmen. De chipfabrikant biedt leningen die over tien jaar afgelost moeten worden. Het bedrijf moet deze maand een aantal openstaande rekeningen betalen en daar gaat een deel van de nieuwe lening aan op. AMD heeft momenteel een schuld op korte termijn van 485 miljoen dollar en op lange termijn van 1,51 miljard. De chipmaker zegt verder een deel van het kapitaal te willen gebruiken voor 'potentiële strategische transacties'.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000