iPhone-fabrikant wil overstappen op zonne-energie

© PXimport

iPhone-fabrikant wil overstappen op zonne-energie

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 augustus 2012 - 09:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Wouter Hoeffnagel

Na Apple blijkt ook de belangrijkste fabrikant van Apple-producten de mogelijkheid van zonne-energie te onderzoeken. Foxconn, producent van onder andere de iPhone 4S en derde generatie iPad, experimenteert met het gebruik van zonnepanelen in zijn nieuwe fabriek in Zhengzhou, China.

De website Business Green schrijft dat de Amerikaanse ontwikkelaar van zonnepanelen Ascent Solar Technologies een deal heeft gesloten met Foxconn. Ascent Solar Technologies gaat zogeheten 'thin film'-modules leveren aan de iPhone-fabrikant. De modules maken gebruik van meerdere lagen fotovoltaïsch materiaal, dat wordt geplaatst op een substraat. De modules zijn hierdoor lichtgewicht en flexibel.

Energieopwekkende systemen

De leverancier stelt dat de aanschaf van de modules Foxconn de mogelijkheid biedt energieopwekkende systemen te verwerken in het materiaal waaruit de nieuwe fabriek is opgebouwd. Het is niet duidelijk welk bedrag Foxconn voor de modules heeft betaald of wanneer de zonnepanelen in gebruik moeten worden genomen.

Apple is al langer bezig met het overstappen op duurzame energie. Zo heeft het bedrijf een veld met zonnepanelen geïnstalleerd bij zijn datacenter in Maiden, North Carolina. Dit datacenter wordt gebruikt om iCloud aan Apple-gebruikers aan te bieden. Ook onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden die biogasinstallaties bieden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000