iPhone app: Actiefilm met jouw Lego in de hoofdrol

© PXimport

iPhone app: Actiefilm met jouw Lego in de hoofdrol

Geplaatst: 29 mei 2012 - 04:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Bijna ieder kind heeft wel eens met LEGO gespeeld. Bij velen was het zelfs ooit het favoriete speelgoed. Hele vakanties werden, bij gebrek aan computers en internet, besteed aan het bouwen van de meest geweldige bouwwerken. Door de opkomst van spelcomputers en het internet zullen kinderen minder tijd doorbrengen met de steentjes. Reden voor LEGO om daarop in te spelen. Ze hebben een app gemaakt waarmee je een stop-motion filmpje kan maken met je eigen gemaakte LEGO-wereld. Een mooie combinatie van de nieuwste techniek en het tijdloze LEGO.

LEGO Super Heroes Movie Maker is gemaakt voor kinderen en dat wordt snel duidelijk. De app zit namelijk super simpel in elkaar. Eerst kies je een titel scherm, waarbij je zelf een titel en je eigen naam kunt toevoegen. Daarna kom je in een overzichtelijk scherm waar je film kunt maken. Als je klaar bent kun je nog een kleurenfilter en een muziekje toevoegen en als je helemaal tevreden bent kan je de film opslaan in de camerarol.

Een stop-motion film bestaat uit allemaal foto's die snel achter elkaar worden afgespeeld. LEGO Super Heroes Movie Maker richt zich dus ook op het snel maken van foto's. Een tap op het scherm zorgt ervoor dat je foto wordt genomen en dankzij de union-skin optie kun je eenvoudig zien wat er op de vorige foto staat. Dat is handig, want zo kun je ervoor zorgen dat alle foto's mooi in elkaar overlopen.

Kortom

LEGO Super Hero Movie Maker is een app waarmee je heel eenvoudig je eigen film kunt maken van je eigen LEGO-bouwwerk. De app zit erg eenvoudig in elkaar en is dus prima door kinderen te gebruiken. Het maken van een film kost vrij veel tijd en dus prima voor in een lange schoolvakantie.

Beoordeling 9/10

Prijs: Gratis

Download LEGO Super Heroes Movie Maker in de AppStore

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten