iOS 9 tip: Veelbezochte pagina's Safari uitschakelen

Als je in Safari de adresbalk of een nieuw tabblad opent, worden je favorieten en veelbezochte pagina's weergegeven. In iOS 9 is het nu mogelijk om de veelbezochte pagina's uit te schakelen. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Het kan erg handig zijn om een lijst met veelbezochte pagina's voor je neus te hebben, zodat je snel ergens terug naartoe kunt gaan zonder dat je de URL opnieuw in hoeft te typen of weer naar de pagina moet zoeken. Lees ook: Desktopversies van websites bekijken in iOS 9.

Maar misschien wil je dit liever niet vanwege privacy redenen of omdat je er gewoon niet genoeg gebruik van maakt. Als je veel bladwijzers en favorieten hebt, heb je de veelbezochte pagina's misschien niet echt nodig.

Zo stel je het in

In iOS 8 moest je allerlei omwegen nemen om de veelbezochte pagina's uit te schakelen, maar in iOS 9 is het mogelijk om dit vanuit de instellingen te doen.

Ga naar Instellingen > Safari en scrol omlaag naar de header Algemeen. Zet de schakelaar bij Veelbezochte websites op grijs om de functie uit te schakelen.

Als je voortaan in Safari een nieuw tabblad opent, is het blanco. Wil je de optie weer inschakelen, zet de schuifbalk dan weer op groen. Safari heeft ondertussen toch je veelbezochte pagina's bijgehouden, ook al werden deze niet weergegeven, dus zodra je de optie weer inschakelt zijn de pagina's direct up-to-date.

Het is ook mogelijk om individuele websites uit de lijst met veelbezochte pagina's te verwijderen. Hiervoor hoef je alleen maar het icoontje van de site ingedrukt te houden om vervolgens op Verwijder te drukken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten