Soms wil je op je iPhone of iPad liever de desktopversie van een website bekijken omdat er wellicht meer content op staat of omdat de mobiele versie niet prettig werkt. Hier leggen we uit hoe je de desktopversie kunt bekijken in iOS 9.
Sommige websites hebben een vreselijk slechte mobiele versie waarmee je totaal niet uit de voeten kunt. Het kan dat de mobiele site er op jouw apparaat lelijk uitziet of zelfs onbruikbaar is. Lees ook: Alles wat je moet weten over iOS 9.
Soms zijn bepaalde knoppen niet of nauwelijks in te drukken, of ontbreken er onderdelen. In andere gevallen is de mobiele site een gesimplificeerde versie met minder functionaliteit of informatie. Daarom kan het voorkomen dat je van een bepaalde website liever de desktopversie wilt bekijken.
Dit was eerder al mogelijk, maar in iOS 9 staat de optie op een andere plek. Vroeger moest je naar het Favorieten menu gaan, maar nu kan het direct vanuit de adresbalk. Let op: deze truc werkt alleen voor websites die een aparte mobiele site hebben. Voor responsieve websites werkt het niet.
Als je het ronde pijltje aan de rechterkant van de adresbalk ingedrukt houdt, krijg je de optie Vraag om desktopsite te zien. Als je daarop tikt, word je naar de desktopversie van de site doorgestuurd.
Je kunt de desktopversie ook bekijken door in het midden onderaan het scherm op het deel-icoon (vierkantje met het omhoog wijzende pijltje) te tikken en de optie Vraag om desktopsite te kiezen in de onderste rij met opties.
Als je op één van deze manieren om de desktopsite vraagt, word je de volgende keer dat je Safari gebruikt gewoon weer naar de mobiele versie gestuurd. Dus als je de desktopversie wilt zien zul je het proces moeten herhalen.
Toetsenbordsuggesties verwijderen uit Android en iOS
We typen allemaal weleens iets waar we niet overdreven blij mee zijn. Zo'n verkeerd getypt woord of een url die maar tevoorschijn blijft komen kan vervelend zijn. Dan is het goed om te weten dat je die toetsenbordsuggesties gewoon kunt verwijderen van je Android- of iOS-apparaat, ook als je een alternatieve toetsenbord-app gebruikt. Hier lees je hoe.
In dit artikel vertellen we je:
Hoe je toetsenbordsuggesties verwijdert op een Android-apparaat
De meeste toetsenbord-apps slaan woorden die je typt op in het woordenboek, als ze er nog niet instaan. Dat is meestal hartstikke handig, want zo hoef je niet elke keer namen, websites of wat dan ook volledig uit te typen. Maar op dezelfde manier worden ook tikfoutjes overgenomen, of links die je ooit een keer hebt getypt, en dat is minder prettig.
Toetsenbordsuggesties verwijderen uit Android
Het standaard ingebouwde toetsenbord van Android, Gboard, biedt gelukkig de mogelijkheid die suggesties te verwijderen. Dat kan op twee manieren. De eerste is een enkel specifiek woord verwijderen. Dat doe je door het woord te typen totdat de suggestie bovenaan het toetsenbord komt te staan. Tik erop, houd je vinger op het scherm, en sleep vervolgens het woord naar het prullenbak-icoontje. Daarna krijg je het woord niet meer als suggestie te zien.
Je kunt er ook voor kiezen om alle aangeleerde woorden in één klap te verwijderen. Ga daarvoor naar de instellingen van je Gboard, via het rader-icoontje, en vervolgens naar Privacy. Daar vind je de optie Geleerde woorden en gegevens verwijderen. Tik je daarop, en bevestig je met de gevraagde code, dan worden alle woorden uit het woordenboek verwijderd. Via Instellingen > Woordenboek kun je overigens ook losse woorden verwijderen.
Vieze vingers op je scherm?
Even een schoonmaakdoekje erover en vlekken en bacteriën maken geen kans
iOS heeft helaas geen optie voor het handmatig verwijderen van woorden uit de autocorrectielijst. Je zult dus in één klap het gehele woordenboek moeten verwijderen.
Dat kun je doen door de Instellingen-app te openen en vervolgens naar Algemeen / Toetsenbord / Tekstvervanging te gaan. Tik linksonder op Wijzig en daarna tweemaal op Verwijder. De autocorrect-lijst is nu weer zoals hij was toen je iPhone net uit de doos kwam.
Externe toetsenborden
Veel Android-gebruikers hebben een extra toetsenbord-app, omdat die net wat meer functies bieden dan Googles eigen Gboard. Hoe je voorgestelde woorden en suggesties verwijdert, hangt natuurlijk van de app af, maar we kijken naar een aantal opties.
Voor Swiftkey geldt bijna hetzelfde als voor Gboard: lang tikken op een woord opent een pop-up met de vraag of je het woord wilt verwijderen uit de suggestielijst. Via Instellingen / Typen / Typegegevens wissen verwijder je in één keer alle aangeleerde woorden. Extra handig is dat Swiftkey een Incognito-modus heeft, waarin tijdelijk niets wordt opgeslagen. Je vindt hem via het menu met de drie horizontale puntjes als je het toetsenbord open hebt staan.
Het ingebouwde toetsenbord op Samsung-telefoons werkt ook ongeveer hetzelfde. Losse woorden kun je verwijderen door er lang op te tikken en vervolgens OK te selecteren. Liever in één keer het hele woordenboek wissen? Dat doe je via Instellingen / Algemeen beheer / Taal en Invoer / Schermtoetsenbord / Samsung Toetsenbord / Resetten naar standaardinstellingen.
Tot slot
Je persoonlijke woordenboek op je smartphone is een van handigste dingen die er zijn: het scheelt je een hoop tijd en moeite, omdat je niet elke keer elk woord volledig uit hoeft te schrijven. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een specifiek woord uit de lijst wil verwijderen, of de volledige lijst wil wissen. Zowel binnen iOS als Android, als in externe toetsenbord-apps is dat gelukkig niet zo moeilijk. Zo heb je altijd een écht persoonlijk toetsenbord bij de hand.
Review Samsung Galaxy Fit 3 – Spotgoedkope fitnesstracker
Wie aan een fitnesstracker van ruim onder de honderd euro denkt, denkt waarschijnlijk aan een exemplaar van een onbekend merk in de schappen van een drogisterij- of koopjeswinkel. Logisch, en daarom des te interessanter dat het bekende Samsung nu ook een circa 50 euro kostende fitnesstracker verkoopt. In deze Samsung Galaxy Fit 3-review lees je of die gadget het kopen waard is.
7
Goed
Conclusie
De Samsung Galaxy Fit 3 is een spotgoedkope fitnesstracker met heel wat pluspunten, die helaas niet al onze activiteiten nauwkeurig weet te monitoren. Wie een completere en/of nauwkeurigere wearable wil, zal moeten doorsparen.
Plus- en minpunten
Erg betaalbaar
Mooi scherm
Accuduur van meerdere dagen
Verschillende apps nodig voor gebruik fitnesstracker
Niet alle metingen zijn betrouwbaar
Kan simpelweg minder dan een duurdere smartwatch
De Galaxy Fit 3 is in 2024 uitgebracht voor 100 euro, maar snel in prijs gezakt. Tegenwoordig koop je hem voor iets meer dan 50 euro. Je kunt de Fit 3 aanschaffen in de kleuren zwart, zilver en rosé goud. Wij hebben het zwarte model getest. Die ziet er neutraal (en voor sommigen saai) uit.
De fitnesstracker houdt je activiteiten op een dag bij en kan via bluetooth meldingen van je smartphone laten zien. Daarmee doet hij denken aan een smartwatch, maar een smartwatch ziet er doorgaans stijlvoller uit, heeft uitgebreidere functies en is daarom duurder. Met de Galaxy Fit 3 kun je het smartwatch-concept goed uittesten.
Het installeren van de Galaxy Fit 3 gaat prima, maar voelt niet altijd logisch aan. Je kunt de wearable koppelen aan een Android-smartphone of iPhone. Je hebt dus niet per se een Samsung-telefoon nodig. Wij hebben de Galaxy Fit 3 gebruikt in combinatie met een Google Pixel-smartphone. Na het installeren van de Samsung-app moet je nog een aparte app installeren om de fitnesstracker te activeren. Ook moet je een Samsung-account aanmaken (of inloggen).
Na de koppeling kun je belangrijke instellingen van de fitnesstracker aanpassen. Welke meldingen van je smartphone je (niet) wilt zien bijvoorbeeld, welke knopjes waar op het scherm moeten staan en welke wijzerplaat je wilt gebruiken. Samsung biedt meer dan honderd wijzerplaten aan; digitale en analoge.
Om je gezondheid bij te houden met de Galaxy Fit 3, moet je nóg een aparte app installeren, namelijk Samsung Health. In die app zie je uitgebreid hoe de fitnesstracker je stappen, sportactiviteiten en eventueel ook slaap bijhoudt. Voor dat laatste is het natuurlijk wel vereist dat je de Galaxy Fit 3 ook 's nachts draagt. Wandelen houdt de wearable netjes bij, maar fietsen registreert hij ook wel eens als wandelen en bij het fitnessen en volgen van groepslessen verbranden we toch echt meer calorieën dan de Galaxy Fit 3 zegt.
De fitnesstracker draagt comfortabel en heeft een groot genoeg rechthoekig kleurenscherm dat je kunt bedienen door erop te tikken en erover te vegen. Je kunt de Galaxy Fit 3 omhouden onder de douche en op het strand, want hij is IP-gecertificeerd tegen stof en water.
Ten opzichte van een smartwatch kan de Galaxy Fit 3 minder. Zo kun je er niet mee pinnen in winkels, kun je geen externe apps op de wearable installeren en zijn er geen microfoon en luidspreker ingebouwd. Je kunt dus niet bellen via de fitnesstracker. Ingebouwde GPS ontbreekt eveneens, dus hiervoor leunt de Galaxy Fit 3 op je smartphone. Wil je je hardloop- of fietsroute vastleggen, dan kan dat alleen als je je smartphone meeneemt. Het is verstandig om voor aankoop van de fitnesstracker stil te staan bij deze aandachtspunten. Wellicht wil je meer doen met een gadget om je pols. Zo ja, dan is een smartwatch een betere maar duurdere keuze.
Een pluspunt van de Galaxy Fit 3 is zijn accuduur. Samsung belooft een accuduur tot 13 dagen. Dat is echter wel gemeten met het altijd-aan-scherm uitgeschakeld. Het scherm gaat dus alleen aan als je je pols optilt of het scherm aanraakt. Wil je dat de Galaxy Fit 3 – als een echt horloge – continu de tijd laat zien, dan bedraagt de accuduur volgens Samsung slechts 3 tot 4 dagen. Die claims kloppen. Wij moeten de fitnesstracker met altijd-aan-scherm-modus ingeschakeld na drie volle dagen opladen. Het opladen duurt circa een uurtje.
De Samsung Galaxy Fit 3 is een spotgoedkope fitnesstracker met heel wat pluspunten, die helaas niet al onze activiteiten nauwkeurig weet te monitoren. Wie een completere en/of nauwkeurigere wearable wil, zal moeten doorsparen.