Desktopversies van websites bekijken in iOS 9

© PXimport

Desktopversies van websites bekijken in iOS 9

Geplaatst: 29 oktober 2015 - 13:36

Aangepast: 14 december 2022 - 15:11

Chwhynny Overbeeke

Soms wil je op je iPhone of iPad liever de desktopversie van een website bekijken omdat er wellicht meer content op staat of omdat de mobiele versie niet prettig werkt. Hier leggen we uit hoe je de desktopversie kunt bekijken in iOS 9.

Sommige websites hebben een vreselijk slechte mobiele versie waarmee je totaal niet uit de voeten kunt. Het kan dat de mobiele site er op jouw apparaat lelijk uitziet of zelfs onbruikbaar is. Lees ook: Alles wat je moet weten over iOS 9.

Soms zijn bepaalde knoppen niet of nauwelijks in te drukken, of ontbreken er onderdelen. In andere gevallen is de mobiele site een gesimplificeerde versie met minder functionaliteit of informatie. Daarom kan het voorkomen dat je van een bepaalde website liever de desktopversie wilt bekijken.

 

© PXimport

Dit was eerder al mogelijk, maar in iOS 9 staat de optie op een andere plek. Vroeger moest je naar het Favorieten menu gaan, maar nu kan het direct vanuit de adresbalk. Let op: deze truc werkt alleen voor websites die een aparte mobiele site hebben. Voor responsieve websites werkt het niet.

Als je het ronde pijltje aan de rechterkant van de adresbalk ingedrukt houdt, krijg je de optie Vraag om desktopsite te zien. Als je daarop tikt, word je naar de desktopversie van de site doorgestuurd.

Je kunt de desktopversie ook bekijken door in het midden onderaan het scherm op het deel-icoon (vierkantje met het omhoog wijzende pijltje) te tikken en de optie Vraag om desktopsite te kiezen in de onderste rij met opties.

Als je op één van deze manieren om de desktopsite vraagt, word je de volgende keer dat je Safari gebruikt gewoon weer naar de mobiele versie gestuurd. Dus als je de desktopversie wilt zien zul je het proces moeten herhalen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten