Hoe stuur je Facebook-berichten zonder de app?

© PXimport

Hoe stuur je Facebook-berichten zonder de app?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 augustus 2016 - 03:02

Aangepast: 24 november 2022 - 12:06

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Facebook heeft er een handje van ons te dwingen om bepaalde dingen te doen. Zo besloot het bedrijf enige tijd geleden dat het sturen van berichten via de Facebook app niet meer mogelijk is, en dat je daarvoor de speciale Messenger App moet installeren. Duidelijk, maar wat als je dat niet wilt? Blijf je dan verstoken van Facebook-berichten op je smartphone? Gelukkig niet!

Het lezen en versturen van berichten via de Facebook-app is inderdaad niet meer mogelijk. Doe je het via je mobiele browser, dan kan het met een klein trucje wel degelijk. Houd er wel rekening mee dat je op deze manier geen toegang hebt tot de uitgebreide mogelijkheden van Messenger, hetgeen de reden is dat Facebook graag wil dat iedereen dezelfde app gebruikt. Lees ook:6 tips om meer te halen uit Facebook Messenger.

Berichten sturen zonder Messenger

Om een bericht te sturen op je smartphone zonder Facebook Messenger, gebruik je dus niet de Facebook-app, maar je browser, zoals Safari. Surf naar www.facebook.com en log in op je account. De site die je ziet is niet bepaald fraai, maar dat maakt voor het sturen van berichten natuurlijk niet uit.

Druk op het pictogram met het tekstballonnetje bovenin om berichten te openen. Je krijgt nu een waarschuwing dat iemand je uitgenodigd heeft voor Messenger (oftewel, dat je voortaan Messenger moet gaan gebruiken).

Druk op Annuleren en je zult gewoon naar de oude interface van berichten worden gebracht. Je kunt nu zonder problemen berichten lezen en antwoorden. En extra goed nieuws, zelfs het toevoegen van een foto is op deze manier nog mogelijk.

Uitgebreidere functies als animated GIFS’s helaas niet, daarvoor zul je echt de Messenger-app moeten gebruiken.

© CIDimport

Android

Extra tip: Heb je een Android-toestel dan kan het zijn dat je bij het openen van de berichten direct naar de Google Play Store wordt gebracht. Negeer dat en open de browser dan opnieuw, waarbij je op het kruisje drukt in de pop-up. Je kunt dan wederom gewoon bij je berichten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000