Hands-on: Huawei Ascend P7 - Smaakt naar meer

© PXimport

Hands-on: Huawei Ascend P7 - Smaakt naar meer

Geplaatst: 8 mei 2014 - 06:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:39

Elmar Rekers

Met de Ascend P6 bewees Huawei al dat ze niet alleen een prijsvechter zijn, maar ook op het punt van design wat in de melk te brokkelen hebben. De Ascend P7 borduurt hier op voort met, naar verluidt, ruim 650 verbeteringen. In Parijs konden wij woensdag al even met het toestel spelen.

Op het eerste gezicht lijkt de P7 veel op zijn broertje uit 2013. Zo is die kenmerkende aluminium band weer om het toestel te zien, loopt de onderkant weer rond door naar de achterkant en doet het geheel erg minimalistisch en stijlvol aan. Dat beeld verandert echter zodra je de telefoon in handen krijgt. Het eerste dat opvalt is toch het formaat. De P7 is namelijk een stukje groter dan zijn voorganger met een scherm van 5 inch tegenover 4,7 inch op de P6.

Lees ook onze volledige review van de Huawei Ascend P7

Met de telefoon in handen voel je ook direct dat de achterkant anders aandoet. Toen ik het toestel omdraaide zag ik dan ook dat er ditmaal geen aluminium paneel aanwezig is, maar een glimmende glaslaag. Deze achterkant is overigens net als de voorkant voorzien van Gorilla Glass 3, wat het tegen flink wat krasjes zou moeten beschermen. Het toestel voelt erg luxe aan, wat ook vooral te danken is aan het ultradunne design: 6,5 millimeter dik.

© PXimport

De Huawei Ascend P7 is met 6,5 mm iets dikker dan de p6 (6,18 mm).

Beelden knallen van het scherm

Ik was al diep onder de indruk van het design van de P6 en ben dan ook blij dat Huawei dit heeft vastgehouden. Een van de punten waar de P6 flink tekortschoot was het scherm en dat lijkt dit nieuwe paradepaardje te hebben opgelost. De resolutie is namelijk opgekrikt naar 1920 x 1080 pixels en dat doet het apparaat zeker goed. De beelden knallen werkelijk van het scherm en de kijkhoek is uitstekend. Wel lijken de kleuren wat verzadigd op het eerste oog.

Huawei beweert dat de warmte van het toestel beter over het hele apparaat verspreid wordt, waardoor je dus minder snel een gloeiende telefoon in handen hebt. Hier merkte ik tijdens de testsessie nog niet veel van, maar hierover kan ik pas echt oordelen als ik het toestel wat langer heb kunnen testen.

© PXimport

De kwaliteit van het scherm is erop vooruitgegaan.

Emotion UI niet voor iedereen

De Ascend P7 wordt geleverd met Android 4.4 en daar heeft Huawei uiteraard weer zijn eigen Emotion UI-interface overheen gelegd. Ditmaal versienummer 2.3. Ik vind het nog altijd jammer dat Huawei het niet langer mogelijk maakt te schakelen tussen een kale Android-ervaring en de Emotion UI. Gelukkig draait de software wel enorm vloeiend, is deze lekker overzichtelijk en kan het naar hartenlust worden aangepast.

Huawei heeft de P7 voorzien van een 13-megapixelcamera (van Sony makelij). Tijdens onze korte hands-on tijd heb ik een paar foto's genomen in de donkere ruimte, welke behoorlijk goed uit de verf kwamen. Daarbij reageert de camera snel. Opvallend is ook de 8-megapixelcamera aan de voorzijde. Ideaal dus voor iedereen die de hele dag selfies maakt.

© PXimport

Huawei heeft zijn eigen laagje over de kale Android gegoten.

Huawei heeft intern ook de nodige verbeteringen doorgevoerd, waarbij vooral de snelle quadcore-processor voor een vloeiende gebruikservaring zorgt. Of het toestel zich ook onder zwaardere omstandigheden staande houdt, ik ga het allemaal bespreken in de aankomende review van de Ascend P7. De P7 zal begin juni in de winkels verschijnen en krijgt een adviesprijs van 449 euro opgeplakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000