ID.nl logo
Huawei Ascend P7 - Meer iPhone wordt Android niet
© PXimport
Huis

Huawei Ascend P7 - Meer iPhone wordt Android niet

De Ascend P7 is meer dan slechts de opvolger van de stijlvolle P6 uit 2013. Het nieuwe paradepaardje van Huawei moet namelijk de strijd aangaan met topmodellen als de Galaxy S5 van Samsung en Apple's iPhone 5s. Maar dan wel voor een aanzienlijk schappelijkere prijs.

Voordat je direct naar onderstaande conclusie scrolt, laat ik maar direct open kaart met je spelen. De Ascend P7 is zonder twijfel de meest aantrekkelijke smartphone van Huawei tot op heden. De telefoon combineert zeer degelijke prestaties met een schitterend 5 inch-beeldscherm, 4G mobiel internet en een prima camera. En dat alles verpakt in een strakke iPhone-achtige behuizing.

Zo. Nu dat uit de weg is kunnen we op ons gemak dieper in deze Android-telefoon duiken. En dat is zeer zeker de moeite waard, want Huawei heeft op zijn vlaggenschip ruim 650 verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de voorganger, de Ascend P6 (review). Hoewel het uiteindelijke resultaat zeker voor een betere smartphone heeft gezorgd, zijn er ook een paar kleine minpunten bij de P7 te plaatsen.

Schitterend design

Huawei heeft een toestel afgeleverd waarmee je gezien mag worden. De telefoon is slechts 6,5 mm dik en beschikt zowel aan de voor- als achterkant over een glazen paneel dat beschermd wordt door Gorilla Glass 3. De kenmerkende aluminium band loopt ook bij de P7 weer stijlvol over de zijkant, en de plastic onderkant loopt rond af naar achteren.

©PXimport

De onderkant is ook bij de P7 van plastic gemaakt. Misschien niet het mooiste onderdeel van de telefoon, maar hierdoor ligt hij wel lekker in de hand.

Wat direct opvalt als je de P7 uit de doos haalt, is het gewicht. Slechts 124 gram. Hierdoor voel je het toestel bijna niet in je broekzak zitten, en dat zien we toch niet vaak bij een toestel van dit formaat. Dankzij de zeer dunne lijst om het 5 inch-beeldscherm is het toestel ook nog prima te bedienen met één hand.

Alle knoppen zitten aan de rechterzijde van de telefoon, waarbij vooral de prettige aan/uit-knop het vermelden waard is. Ook aan de rechterzijde: lades voor je simkaart en een microSD-kaartje. De laatstgenoemde kan je gebruiken om de magere 16 GB aan opslagcapaciteit uit te breiden. De lades hadden wel iets mooier afgewerkt mogen worden. Bovenop zit de hoofdtelefoonaansluiting en aan de onderkant vind je tot slot de micro-usb-ingang.

Full hd-beeldscherm

Naast het design is ook het beeldscherm een grote trekpleister. Het betreft hier een full hd-display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Combineer dat met het flinke formaat van 5 inch, en je hebt een beeldscherm dat alles haarscherp en levendig weergeeft. Zoals ik in mijn eerste hands-on ervaring al aangaf is de kleurweergave wat te krachtig, maar gelukkig is de kleurtemperatuur handmatig aan te passen. Omdat ook de helderheid en kijkhoek uitstekend zijn, kan ik niet anders dan de loftrompet steken over het display.

©PXimport

Het full hd-beeldscherm maakt de P7 ideaal voor het kijken naar films of het spelen van games.

Emotion UI 2.3

De P7 draait op Android 4.4 KitKat, waar Huawei zijn eigen Emotion UI overheen heeft gelegd. Ditmaal versienummer 2.3, waarbij het algehele design verfrissend aandoet. Er zijn minder grafische tierelantijnen aanwezig, waardoor het besturingssysteem een stukje moderner (en vooral rustiger) is. Er is zelfs een thema aanwezig dat de telefoon omtovert tot een iOS 7 kloon, dus mocht je altijd al een iPhone met een groot 5 inch-scherm hebben geambieerd, de P7 komt angstig dicht in de buurt. Andere toffe features van Emotion UI 2.3 zijn onder meer het geweldige swipe-toetsenbord, de Niet storen-functie, Bestandsbeheer en het snelmenu van de Zwevende toets.

Handige toevoeging aan het besturingssysteem is overigens ook dat je kunt bepalen welke apps standaard mogen opstarten met Android en welke apps actief mogen blijven als het toestel in de slaapstand wordt gezet. Op deze manier kun je eenvoudig je batterij ontzien. Wel jammer is dat enkele privacy-opties, die met de P6 geïntroduceerd werden, zijn verdwenen. Het is niet meer mogelijk om apps toegang tot je locatie en telefoonboek te weigeren.

Prima prestaties

De Ascend P7 is een genot in het dagelijks gebruik. De telefoon draait zeer soepel bij de niet al te zware apps en taken, maar ook tijdens het multitasken houdt het apparaat zich uitstekend staande. Wel treedt er - op ogenschijnlijk willekeurige momenten - soms een hapering op. Een beetje vreemd natuurlijk, maar het doet verder weinig afbreuk aan de verder uitstekende gebruikservaring. De soepelheid van een HTC One of iPhone 5s biedt de P7 niet, maar met een dergelijk groot prijsverschil nemen we dat graag op de koop toe.

©PXimport

De aanpassingen aan Emotion UI pakken overwegend positief uit.

Het is Huawei gelukt een 13 megapixel-camera in de dunne behuizing te proppen, welke mooie foto's (standaard 10 megapixel) en video's (1080p) weet te schieten. En dat hebben we toch wel eens anders gezien op toestellen van Huawei. De fabrikant heeft gekozen voor een lens van Sony-makelij, en dat is een goede keuze geweest. De camera kan qua helderheid en kleurweergave meekomen met de grote jongens, maar laat het wat betreft detail wat liggen. De fotosoftware maakt het mogelijk om snel filters toe te passen of een groepsfoto te nemen middels een stemcommando.

Ik ben echter het meest te spreken over de Ultra Snapshot-modus. Wanneer je het toestel uit je broekzak trekt en vanuit de slaapstand tweemaal op de volumeknop drukt, zal de camera niet alleen opstarten maar ook direct een foto nemen. Nadeel is wel dat je dus niet op het scherm ziet wat je precies gaat vastleggen, maar wanneer je jonge neefje zijn eerste stapjes zet, heb jij dit in net iets meer dan één seconde kunnen vastleggen.

Selfies-foon

Selfies-fanaten opgelet: De Ascend P7 heeft aan de voorzijde een dikke 8 megapixel-camera. Ideaal natuurlijk wanneer je licht narcistisch bent ingesteld en graag de hele dag kiekjes van jezelf schiet. Huawei heeft voor deze selfies ook enkele speciale tools ingebouwd, waarbij vooral de panoramamodus erg geinig is. Deze schiet drie foto's van verschillende aanzichten, welke vervolgens gecombineerd worden.

©PXimport

Zowel de voor- als achterkant beschikt over een prima camera.

De niet-verwijderbare accu is goed voor 2500 mAh. Hoewel dit minder groot is dan in veel andere toestellen met een 5 inch-scherm, merkte ik hier in de praktijk niet veel van. De telefoon houdt het namelijk met gemak een volle dag uit, waarbij ik veel muziek stream, een uurtje bel, op internet surf, video's kijk en de nodige foto's schiet.

Conclusie

Huawei heeft met de P7 zijn beste smartphone tot op heden afgeleverd. Met name het schitterende design en grote full hd-beeldscherm maken dit een eyecatcher van formaat. Waar de concurrentie zijn smartphones momenteel volpropt met functies als hartslagmeters en vingerafdrukscanners, doet Huawei daar niet aan mee. Het resultaat: een smartphone die ruim 200 euro goedkoper is dan de topmodellen van Samsung of Apple, en qua prestaties en gebruikservaring weinig hoeft in te boeten.

Uitstekend
Conclusie

Huawei Ascend P7 ---------------- **Prijs:** € 449,- **Besturingssysteem:** Android 4.4 (Emotion UI 2.3) **Beeldscherm:** 5 inch (1920 x 1080) **Processor:** 1,6 GHz quadcore (Huawei) **Geheugen:** 2 GB **Opslag:** 16 GB (uitbreidbaar) **Batterij:** 2500 mAh **Camera achter:** 13 megapixel **Camera voor:** 8 megapixel **Afmetingen:** 139,8 x 68,8 x 6,5 mm **Gewicht:** 124 gram **Connectiviteit:** Wifi, nfc, bluetooth 4.0, gps, micro-usb

Plus- en minpunten
  • Design
  • Camera
  • Prijs
  • Beeldscherm
  • Emotion UI 2.3
  • Software hapert soms
▼ Volgende artikel
Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch
Huis

Nieuwe Miele koel- en vrieskasten zijn energiezuinig en ergonomisch

Miele heeft een nieuwe generatie koel- en vrieskasten geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor inbouw onder het werkblad. Deze zijn ideaal voor kleine huishoudens en komen met verbeterde energiezuinigheid, meer gebruiksgemak en ergonomische details. Klanten kunnen kiezen uit vier koelkasten en twee vrieskasten.

Bij deze onderbouwapparaten is bukken onvermijdelijk, maar slimme oplossingen maken het gebruik aangenamer. De lades in alle apparaten zijn gemakkelijk uitneembaar, waardoor ze rechtopstaand gevuld, gesorteerd of schoongemaakt kunnen worden. De deurvakken van de koelkasten zijn in hoogte verstelbaar voor meer flexibiliteit.

Het deelbare 'FlexiBoard' glazen plateau biedt variabiliteit, waardoor hoge containers of verpakkingen rechtop en binnen handbereik kunnen worden geplaatst.Bijzonder praktisch in een relatief kleine koelkast is het dynamische koelsysteem 'DynaCool'. Dit zorgt voor een constante temperatuur in het hele interieur, zodat het niet nodig is om de inhoud na het boodschappen doen te herschikken.

De nieuwe generatie wordt compleet gemaakt door uitgebreide, vaatwasserbestendige accessoires, zachte deursluiting dankzij 'SoftClose', de handige 'NoFrost'-functie voor vriezers (geen handmatig ontdooien meer) en netwerkfunctionaliteit.Om een consistent keukenontwerp te garanderen, biedt Miele apparaten met de standaard nishoogte van 82 centimeter, evenals één model per categorie voor de nieuwe comforthoogte van 86 tot 92 centimeter. Dit betekent dat een extra paneel in deze nissen niet langer nodig is. Er is ook een model met uittrekbare trolleys beschikbaar. Hier vervangen uittrekbare elementen de gebruikelijke lades en worden ze direct van bovenaf bediend.

Energiezuiniger

Alle apparaten van de nieuwe generatie zijn aanzienlijk energiezuiniger. De modellen vallen in energieklasse C of D, waardoor ze één klasse zuiniger zijn dan hun voorgangers."We hebben bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie koelkasten bijzondere aandacht besteed aan de combinatie van ergonomie en duurzaamheid," zegt Ursula Wilms van Miele.

Beschikbaarheid en prijzen

Alle modellen uit de nieuwe generatie Miele koel- en vrieskasten zijn per direct verkrijgbaar in de winkels. Exacte adviesprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Bekijk hier andere Miele-koelkasten op Kieskeurig.nl:

▼ Volgende artikel
Je tuin zomerklaar maken? Mei is hét moment!
© Olga Gorevan
Huis

Je tuin zomerklaar maken? Mei is hét moment!

Zodra de zon zich vaker laat zien, is het heerlijk om buiten te zijn. Mei is dan ook hét moment om je tuin zomerklaar te maken. Door nu de handen uit de mouwen te steken, zorg je dat alles er straks fris en verzorgd bij staat. Nieuwe planten, gesnoeide hagen, een opgeruimde border – dit is de maand om je tuin die welverdiende opfrisbeurt te geven.

Dit doe je deze maand in de tuin:

  • Zaaien en hagen planten
  • Extra aandacht geven aan nieuwe planten
  • Snoeien
  • Je gazon maaien en bemesten

Het jaar rond lekker bezig zijn in de tuin? Kijk dan op onze tuinkalender.

Zaaien en hagen planten

Hoewel de lente volop bezig is, is het slim om het vliesdoek nog even paraat te houden. Vooral in de eerste helft van mei kan het 's nachts nog flink afkoelen. Na IJsheiligen, op 14 mei, kunnen de kuipplanten en eenjarigen definitief naar buiten. Dan is de kans op nachtvorst vrijwel voorbij. Ook met zaaien kun je nu los. Klaprozen, leeuwenbekjes, korenbloemen, zonnebloemen, madeliefjes of duizendschoon – die mogen allemaal direct de volle grond in. Zomerbollen kun je alvast in potten zetten, dan zijn ze straks makkelijk over te planten naar de border. Heb je plannen voor een nieuwe haag? Wacht daar niet te lang mee. Tot half mei kun je nog heesters en coniferen planten.

Extra aandacht geven aan nieuwe planten

Nieuwe planten hebben in deze periode extra water nodig. Gebruik bij voorkeur water uit de regenton – dat is al op temperatuur en beter voor de wortels. Sproei je met leidingwater? Laat het dan als een fijne nevel op de planten vallen, in plaats van er met harde stralen op te richten. Zo voorkom je schade aan jonge scheuten. Een laag mulch helpt de bodem vochtig te houden en voorkomt dat de aarde uitdroogt. Slakken op pad? Strooi wat zaagsel of fijngemalen eierschalen rond de jonge planten, dat houdt ze op afstand. En vergeet de klimplanten niet: die groeien nu razendsnel en kun je het best op tijd aanbinden.

Lees ook: Slakken in de tuin? 8 tips om ervan af te komen

©Zoiakostina | Zoja

Snoeien

Na IJsheiligen kun je de buxus snoeien. Kies bij voorkeur een bewolkte dag, zodat de jonge snoeipunten niet verbranden in de zon. Ook de liguster, laurier, hulst en haagbeuk kun je nu bijwerken. Controleer wel even of er geen vogelnestje in de haag zit voor je aan de slag gaat. Rozen op stam en perkrozen mag je nu drie tot vijf ogen terugsnoeien. Bij vroegbloeiende struiken zoals ranonkelstruik en spirea knip je de uitgebloeide bloemen weg. Zo steekt de plant zijn energie in nieuwe bloemknoppen. Ook voorjaarsbloeiers zoals tulpen, narcissen, hyacinten, rododendrons en de kerstroos kun je nu ontdoen van oude bloemen. En de fuchsia? Die top je juist, zodat hij mooi vertakt.

Lees ook: Welke snoeischaar voor welke snoeiklus?

©SKT Studio - stock.adobe.com

Je gazon maaien en bemesten

Het is al volop lente, maar een flinke regenbui kan nog steeds voor wateroverlast zorgen. Blijft het water op plekken in de tuin staan of voelt de grond te nat aan? Prik dan met een mestvork in de bodem en beweeg deze voorzichtig heen en weer. Zo kan het regenwater beter wegzakken. En als er toch regen wordt voorspeld: dat is hét moment om je gazon te bemesten. Herhaal dit na een maand om het gras sterk en gezond te houden.

In mei maakt het gras een groeispurt. Je kunt het gazon dan één tot twee keer per week maaien – of je doet mee aan Maai Mei Niet. Door een maand niet te maaien, geef je bijen, vlinders en andere insecten meer bloeiende planten om van te leven. Vind je een hoog grasveld geen gezicht? Maai dan alleen een deel en laat de rest staan.

Niet alleen het gras groeit hard, ook het onkruid laat zich volop zien. Trek het eruit op droge dagen, dan komt het niet makkelijk terug. Schoffelen kan ook, maar wees voorzichtig: de wortels van andere planten kunnen daarbij beschadigd raken. Door bodembedekkers te planten maak je het onkruid bovendien lastiger om terrein te winnen.

Lees ook: Grasmaaien: fluitje van een cent met deze tips