Handleiding: Schermopname maken met QuickTime Player

© PXimport

Handleiding: Schermopname maken met QuickTime Player

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 maart 2013 - 14:15

Aangepast: 16 november 2022 - 10:05

Wouter Hoeffnagel

Wil jij iemand uitleggen hoe je iets installeert, wijzigt of juist verwijdert van je Mac? Dan kan het maken van een video een goede oplossing zijn. QuickTime Player biedt je de mogelijkheid eenvoudig de activiteiten op je scherm op te nemen en om te zetten in een video. Deze video kan je vervolgens bijvoorbeeld via YouTube delen. In deze handleiding leer je hoe je met behulp van QuickTime Player een schermopname kan maken.

QuickTime Player is een softwarepakket van Apple dat standaard op iedere Mac is geïnstalleerd. Open de app via het menu Applicaties aan de rechterzijde van het dock. Ga nu naar de menubalk aan de bovenzijde van het scherm en kies het menu Archief. Selecteer hier de optie Nieuwe schermopname.

© PXimport

Kies de optie ‘Nieuwe schermopname’ in het menu ‘Archief’

Je krijgt nu een venster met de titel ‘Schermopname’ te zien. Klik op de pijl aan de rechterzijde van het venster om een menu met opties tevoorschijn te toveren. Je kunt hier aangeven welke microfoon je wilt gebruiken, in wat voor kwaliteit de video moet worden opgenomen en of je de bewegingen van de muis in de video wilt weergeven.

© PXimport

Druk op de pijl om instellingen te wijzigen

Heb je alle instellingen juist ingesteld? Klik dan op de rode knop om de opname te starten. QuickTime Player vraagt je nu of je het volledige scherm wilt opnemen of slechts een gedeelte. Het volledige scherm wordt opgenomen als je op het scherm klikt. Wil je slechts een gedeelte opnemen? Selecteer dan dit deel door met je muis ingedrukt hier een vak omheen te maken.

© PXimport

Druk op de rode knop om de opname te starten

Wil je opname stoppen? Druk dan op de escape-toets om QuickTime Player naar de voorgrond te roepen. Druk vervolgens op de spatiebalk om de opname te stoppen. Je krijgt nu een nieuw venster te zien waarin je de opname kan bekijken. Wil je de video opslaan? Klik dan op rode knop de linkerbovenhoek van het venster en geef zowel een naam als locatie op.

© PXimport

Zodra de video is opgenomen kan je het resultaat in QuickTime Player bekijken

Het is ook mogelijk de video direct te delen door in de menubalk naar de knop Archief te gaan en de optie Deel te selecteren. Je kunt hier kiezen uit E-mail, Bericht, AirDrop, Facebook, YouTube, Vimeo of Flickr.

[img=http://static.computertotaal.nl/uploads/z/d/zdrdj3x4d0dqmi1i.png][/img[

Deel je schermopname via onder andere e-mail, Facebook, YouTube of Vimeo

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000