Google toont Gmail en Google+ in zoekresultaten

© PXimport

Google toont Gmail en Google+ in zoekresultaten

Geplaatst: 15 augustus 2013 - 06:40

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Redactie

Google gaat zijn zoekmachine steeds meer omvormen tot een Google Now-achtige dienst. Zo worden nu Gmail en Google+ meegenomen in de zoekresultaten, waardoor de gebruiker ook zaken als reserveringen, afspraken en foto’s te zien zal krijgen in de algemene zoekresultaten.

Google’s reguliere zoekmachine gaat dus meer op Google Now lijken, de mobiele assistent a la Apple's Siri die via spraak wordt bestuurd. Google zal vanaf nu ook relevante zoekresultaten tonen uit data van Gmail, Google Calendar en Google+. Private Results, noemt Google ze.

Slimme privéresultaten voor zoekopdrachten

Zo kan de gebruiker nu vragen (typen of inspreken) naar zijn volgende vlucht, het postpakketje of zijn recent upgeloade foto’s. De zoekmachine haalt die informatie vervolgens bij de andere Google-diensten en toont het in de zoekresultaten. Daarbij wordt ook metadata doorgenomen, zoals locaties waarop foto's zijn genomen.

De nieuwe functies zijn voorlopig alleen Engelstalig en bovendien alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar. Ook de Android-functie Google Now heeft nog geen officiële Nederlandse versie, al werkt het in de praktijk aardig. Gebruikers kunnen desgewenst de nieuwe integratie met Gmail, Calendar en Google+ (en straks meer diensten) uitzetten, meldt het concern.

Mogelijk door omstreden privacybeleid

Google combineert steeds meer en vaker data van meerdere diensten. Dit is mogelijk sinds het doorvoeren van het zeer omstreden, geconsolideerde pirvacybeleid voor praktisch alle Google-diensten. Die alles overkoepelende privacyregels van de internetreus zijn sinds maart 2012 van kracht.

Een aantal Europese privacywaakhonden eist dat Google deze aanpassing terugdraait of wijzigt. De privacyvoorwaarden zijn volgens hun veel te vaag. Google geeft zichzelf een carte blanche om alle data over gebruikers aan elkaar te knopen, zo constateren de toezichthouders.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000