Google huurt beroemde Apple-evangelist in

© CIDimport

Google huurt beroemde Apple-evangelist in

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 maart 2013 - 11:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Google huurt Apple's voormalige hoofdevangelist Guy Kawasaki in om zijn Motorola-smartphones een oppepper te geven. "Motorola doet me denken aan het Apple van 1998", aldus de marketeer.

Volgens Kawasaki, die in 1983 in dienst trad bij Apple en een van de weinige Apple Fellows is, staat Motorola anno nu aan de vooravond van grootse dingen. Hij trekt de parallel met de Mac-maker eind jaren negentig: "een pionier in zijn marktsegment, gedreven door engineering, en rijp voor innovatie".

'Zoals de iMac G3'

De ex-evangelist van Apple zegt dat fantastische producten alles kunnen veranderen. Hij verwijst in zijn Facebook-post over zijn indiensttreding bij Google naar de eerste generatie iMac-computers (toen in felle kleuren) als een keerpunt voor Apple. Aan hem de taak om een dergelijke ommekeer te bewerkstelligen bij Motorola.

Google haalt Kawasaki binnen voor de eigen Android-smartphones van die door Google overgenomen fabrikant. De toestellen die Motorola in de pijplijn heeft, missen volgens financieel directeur Patrick Pichette elke vorm van 'wow', naar Google-standaarden. De cfo heeft dit vorige week gezegd op een technologieconferentie van investeringsbank Morgan Stanley, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register.

Design, gui, marketing, en social

"Mijn focus ligt op productontwerp, gebruikersinterface, marketing en social media", meldt Kawasaki op Facebook. Als eerste stap heeft hij een communitysite over mobiele apparaten aangemaakt; op Google+, maar officieel niet alleen voor Android-toestellen. Het is "voor mobiele apparaten van elke fabrikant met elk besturingssysteem op het netwerk van elke carrier", verzekert de marketeer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000