Google brengt meer widgets naar iOS 14

Google brengt meer widgets naar iOS 14

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 november 2020 - 08:04

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:53

Verschillende diensten van Google zijn nu als widget toe te voegen aan het homescherm van iPhones met iOS 14, waaronder Gmail. Daardoor hoef je de Gmail-app niet meer te openen om snel een mailtje te sturen.

Dankzij iOS 14 kunnen iPhone-gebruikers widgets aan hun homescherm toevoegen, een functie die eerder aan Android-smartphones voorbehouden was. Een van de eerste widgets was al van Google, namelijk de bekende zoekbalk. Nu zijn er drie extra widgets beschikbaar: Gmail, Google Drive en Google Fit. 

De Gmail-widget laat je mailtjes opzoeken en opstellen, en toont hoeveel ongelezen e-mails er nog in je inbox wachten. De Drive-widget biedt eveneens een zoekoptie en toont daarnaast je recent geopende documenten. De Google Fit-widget houdt tot slot bij hoe actief je bent, uitgebeeld in 'hartpunten' en het aantal gemaakte stappen.

In een later stadium volgen ook nog een Google Calender-widget en een Chrome-widget. De eerste toont agenda-afspraken op het homescherm terwijl de Chrome-widget o.a. een knop biedt om direct de incognito-modus van de mobiele browser te starten.

Widgets toevoegen in iOS 14

Hoe voeg je de widgets toe? Zorg er eerst voor dat je de respectievelijke apps op je iPhone of iPad met iOS 14 / iPadOS 14 installeert. Houd je vinger op het homescherm tot de icoontjes wiebelen. Swipe naar rechts voor de lijst met widgets en tik bovenin op het plus-icoontje. Selecteer tot slot de gewenste Google-app.  

Standaard wordt de widget onderaan de lijst geplaatst. Rangschik ze simpelweg door ze op en neer te slepen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000