Fysieke toetsenbord shortcuts in iOS 7

© PXimport

Fysieke toetsenbord shortcuts in iOS 7

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 januari 2014 - 08:48

Aangepast: 24 november 2022 - 10:32

Martin Gijzemijter

Apple heeft een flinke lans gebroken voor virtuele toetsenborden door ons deze toetsenborden op te dringen. Maar echt prettig werkt het natuurlijk nog steeds niet. Gelukkig is Apple de kwaadste niet en ondersteunt iOS 7 een flink aantal toetsencombinaties op fysieke toetsenborden. Lees hier welke.

Toetsenbord

Het virtuele toetsenbord krijgt er doorgaans flink van langs als er weer eens een Apple-product besproken wordt. Wij zijn het eens met het feit dat typen op zo'n toetsenbord het niet haalt bij het typen op een fysiek toetsenbord. Toch krijgt het virtuele toetsenbord niet genoeg credits, wat ons betreft, want vanwege de virtuele aard, zijn er shortcuts mogelijk die op fysieke toetsenborden niet gerealiseerd kunnen worden.

Zo kan het toetsenbord veranderen aan de hand van wat je aan het doen bent. Ben je bijvoorbeeld in Mail aan het werk, dan heeft het toetsenbord standaard een @ knop. Maar werk je in Safari, dan zijn knoppen als .com en .nl binnen handbereik. Zo zijn er nog veel meer handigheidjes (voor een compleet overzicht zie dit artikel over het toetsenbord). Pas als we die handigheidjes volledig in ons systeem hebben, kunnen we echt beweren dat het virtuele toetsenbord niet werkt.

© PXimport

Het virtuele toetsenbord in iOS wordt altijd verguisd, maar heeft hele handige functies.

Toetsencombinaties

Naast het inbouwen van handige shortcuts voor het virtuele toetsenbord, ziet Apple ook wel in dat dit toetsen zonder toetsen, om het zo maar even te noemen, niet echt geliefd is en ondersteunt daarom ook steeds meer het gebruik van toetsencombinaties voor fysieke toetsenborden. Het zijn er nog steeds niet belachelijk veel, maar het gaat de goede kant op. De toetsencombinaties voor je op een rij, waarbij met ⌘ de Command-toets wordt bedoeld:

Safari

⌘L Locatie openen

⌘T Nieuw tabblad openen

⌘W Huidige tabblad sluiten

⌘R Huidige tabblad verversen

⌘. Huidige tabblad stoppen (stoppen met laden)

Mail

⌘N Nieuw bericht opstellen

⌘⇧D Bericht versturen (werkt in Mail en andere apps die gebruik maken van Mail-functionaliteit)

Backspace Huidige geselecteerde bericht verwijderen

Pijl omhoog / omlaag Selecteer e-mail adres in Aan /CC/BCC pop-overs

Pages

⌘⇧K Opmerkingen openen

⌘⌥K Volgende opmerking tonen

⌘⌥⇧K Vorige opmerking tonen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000