Geheimen van het iOS 7 toetsenbord

© PXimport

Geheimen van het iOS 7 toetsenbord

Geplaatst: 30 oktober 2013 - 11:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie Computer!Totaal

iOS 7 zit vol veranderingen: nieuwe iconen, nieuwe app-interfaces en nieuwe functies. De kans is groot dat je nog niet echt hebt stilgestaan bij een vernieuwd onderdeel dat je dagelijks veel gebruikt: het toetsenbord. Ontdek hier verborgen karakters en handige sneltoetsen voor je iPhone en iPad.

Het iOS 7-toetsenbord laat verschillende toetsen zien, afhankelijk van de functie van een app. Het toetsenbord van Berichten is simpel en kaal. Wanneer je Mail gebruikt krijg je echter de @-knop duidelijk te zien in de onderste rij van het toetsenbord, zodat je gemakkelijk e-mailadressen kunt typen. Vroeger moest je hiervoor de 123-toets indrukken.

In Twitter-apps krijg je een toetsenbord te zien dat zowel het @-symbool als het #-symbool bevat - de eerste voor Twitter namen, de tweede voor hashtags.

 

© PXimport

Vind web benodigdheden

Hoewel het iOS-toetsenbord vaak redelijk je behoeften kan inschatten, zal je waarschijnlijk verrast worden door het ontbreken van een aantal toetsen. Zo is de '.com'-toets, die vroeger verscheen als je in het adresveld van Safari typte, verdwenen.

Geen zorgen; er is nog steeds een '.com'-sneltoets, je moet alleen weten waar je hem kunt vinden. Houd de 'punt'-toets (.) ingedrukt totdat er een pop-up venster verschijnt, en versleep je vinger omhoog naar de '.com' of '.nl'-toets. Deze sneltoets is niet nieuw, maar hij is veel handiger nu de directe '.com'-toets weg is.

 

© PXimport

Ontdek verborgen tekens

Moet je tekens met een accent gebruiken? Of valutasymbolen zoals de £- of €-tekens? Er is een snelle manier om dit te doen. Voor karakters met een accent: houd de letter die je wilt typen ingedrukt en er verschijnt een pop-up-menu met verschillende accenten voor die letter. Sleep met je vinger naar de versie die je wilt gebruiken, en til je vinger op.

 

© PXimport

Op zoek naar valutasymbolen? Houd de toets met het dollarteken ingedrukt om je opties te zien. Als je andere leestekens ingedrukt houdt krijg je nog meer speciale tekens te zien.

 

© PXimport

Sneller punctuatie typen

Het gebruik van punctuatie kan op ieder iOS-apparaat een heel gedoe zijn. Neem het vraagteken: Eerst moet je op de 123-toets drukken om naar het cijfer en punctuatietoetsenbord te gaan, dan moet je op het vraagteken drukken en vervolgens op de ABC-toets om terug naar het lettertoetsenbord te gaan.

Er is een snellere manier. Houd de 123-toets ingedrukt en versleep je vinger zonder optillen naar het vraagteken (of enig ander leesteken) en til je vinger op. Het toetsenbord zal het symbool invoeren en automatisch terug naar het ABC-toetsenbord gaan.

Voeg het Emoji-toetsenbord toe

Die kleine afbeeldingen die sommige mensen in sms-berichten en tweets gebruiken heten Emoji, en iOS heeft een speciaal toetsenbord met honderden grappige karakters en symbolen.

Je kunt het aan je iOS-apparaat toevoegen zodat ook jij grappige symbolen naar je vrienden kunt sturen. Ga naar Settings > General > Keyboards > Keyboard. Druk op Add New Keyboard en scrol omlaag totdat je Emoji ziet staan. Druk erop om het aan je toetsenborden toe te voegen.

Nu zal je een kleine wereldbol-toets onderaan je toetsenbord zien staan. Druk erop om het Emoji-toetsenbord tevoorschijn te halen.

 

© PXimport

Onderaan het toetsenbord verschijnen er een aantal knoppen; elke knop laat een verschillende categorie Emoji karakters zien. Boven de karakters laten de puntjes zien hoeveel "pagina's" met symbolen elke categorie bevat: Veeg met je vinger naar links of naar rechts om te veranderen wat je kunt benaderen. Om terug te gaan naar het gewone toetsenbord druk je nogmaals op de wereldbol-toets.

Met deze iOS 7 trucs wordt het typen een stuk eenvoudiger.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite Macworld.com, geschreven door Kirk McElhearn (@mcelhearn). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten