Zet je Facebook-vrienden in de Contacten-app op je iPhone of Mac

© PXimport

Zet je Facebook-vrienden in de Contacten-app op je iPhone of Mac

Geplaatst: 1 juli 2016 - 07:46

Aangepast: 14 december 2022 - 11:49

Redactie

Als je bent ingelogd op Facebook, is de dienst diep in iOS en OS X geïntegreerd, zodat je snel een bericht kunt plaatsen of foto's kunt uploaden. Het is ook mogelijk om je Facebook-vrienden in je Contacten-app te importeren en bij te werken en meteen te synchroniseren op al je iDevices.

Hiervoor moet Facebook geactiveerd zijn in iOS of OS X. Om dit in iOS te doen, moet je naar Instellingen > Facebook gaan en Facebook inschakelen. In OS X kun je Facebook inschakelen onder Systeemvoorkeuren > Internetaccounts. Lees ook: Zo zorg je dat Facebook geen ongewenste herinneringen toont.

Facebook-vrienden in Contacten zetten

Als Facebook eenmaal is toegevoegd, kun je je contacten bijwerken en importeren via Facebook zelf. Om je Contacten-app in iOS te updaten met de data die op Facebook staat, moet je onder Instellingen > Facebook op Werk alle contacten bij drukken. In OS X kun je de lijst bijwerken door onder Systeemvoorkeuren > Internetaccounts op Facebook te klikken, vervolgens voor Werk contacten bij (of Werk profielfoto's bij in oudere OS X-versies) te kiezen en te bevestigen met Werk contacten bij.

© PXimport

Je kunt je contactenlijst updaten met de gegevens die Facebook al heeft.

Hiermee geef je Facebook eenmalig toestemming om de contactgegevens in je Contacten-app te benaderen en te vergelijken met die op je Facebook account. Wordt een persoon uit je Contacten-app herkend als een Facebook-vriend, dan worden de gegevens van deze persoon aan zijn of haar contactkaart toegevoegd. De profielfoto die hij of zij op Facebook gebruikt wordt dan eveneens de foto die je in Contacten te zien krijgt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000