Dit zijn de beste apps van maart 2021 

© PXimport

Dit zijn de beste apps van maart 2021 

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 maart 2021 - 06:06

Aangepast: 25 november 2022 - 10:52

Redactie Computer!Totaal

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van maart.

Plant Daddy – Water Reminders

Gaan jouw planten ook altijd dood? Installeer dan de app Plant Daddy, een simpele maar handige app. Je neemt een foto van je plant, geeft hem eventueel een naam en laat de app weten hoe vaak het water nodig heeft en hoeveel. In de notities kun je verder nog aangeven of de plant speciale wensen heeft. Zodra je de plant water hebt gegeven, markeer je het in de app. Plant Daddy werkt met iCloud, zodat je op meerdere apparaten herinneringen kunt krijgen als een plant water nodig heeft.

© PXimport

Plant Daddy – Water Reminders

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)10Score100

GSMArena

Als je net zo’n smartphone-liefhebber bent als wij op de redactie en graag verschillende modellen wilt kunnen vergelijken, dan ken je de site www.gsmarena.com vast wel. De site heeft ook een app waarin je het laatste smartphone-nieuws kunt lezen. In de app lees je eveneens reviews van GSMArena over alle onderdelen van een smartphone: het display, de batterijduur en de algehele performance van een bepaald type smartphone.

GSMArena

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis9Score90

Spotted by Locals

© PXimport

Heb je het reizen ook zo gemist? Zodra we met zijn allen weer massaal andere plekken kunnen bezoeken, is de app Spotted by Locals erg handig. De app heeft tips van locals van meer dan tachtig steden, ideaal voor je volgende stedentrip. Hoewel de app van Nederlandse makelij is, vind je veel Europese steden zoals Barcelona, Dublin, Berlijn en Krakau erin. Spotted by Locals is niet gratis; je kunt previews van tips in een stad bekijken, voor de complete stadsgids betaal je 4,49 euro.

Spotted by Locals

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

MacroDroid – Device-automatisering

Het leuke van Android is dat je je hele systeem naar je eigen hand kunt zetten. Met MacroDroid kun je allerlei automatische processen opslaan. Wil je dat je smartphone een selfie maakt zodra er twee keer een fout wachtwoord wordt ingetypt? Check. Of wil je dat je Android-toestel automatisch verbinding maakt met je bluetooth-autoradio? Ook geen probleem met MacroDroid. De app is geheel gratis te gebruiken, maar wel met reclame.

MacroDroid – Device-automatisering

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis9Score90

Growrilla

Ben je iemand die graag lijstjes bijhoudt van alles wat je doet? Dan heb je de app Growrilla nodig. Hij kan je helpen om bepaalde dingen over jezelf te weten te komen. Bijvoorbeeld hoeveel je hebt gesport de laatste weken, of je wel gezond genoeg hebt gegeten of hoeveel alcohol je eigenlijk drinkt. Growrilla maakt van al deze data handige statistiekenlijstjes en zo kun je in één oogopslag laten zien hoe je ervoor staat.

© PXimport

Growrilla

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)7Score70

HomyBaky

De Nederlandse app HomyBaky is gericht op alle mensen die graag bakken of toetjes maken. In de app vind je tientallen recepten voor de perfecte brownie, een verjaardags-slagroomtaart of een lekkere cake. Leuk is dat jezelf een recept kunt laten toevoegen aan de app. Vanuit HomyBaky tik je op de optie ‘Stuur een recept’ en wellicht vind je jouw recept in de volgende update terug.

HomyBaky

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Findster

© PXimport

Wil je weten waar je kat of hond zich bevindt? Dan kun je een gps-tag van Findster gebruiken. Deze zijn helaas niet goedkoop (150 euro voor één tag, 200 euro voor twee), maar daarna kun je de hele dag zien waar je huisdier zoal uithangt. Leuk is dat je meteen ziet hoeveel stappen je beestje zet. Je kunt zelfs een alarm instellen als het dier buiten een bepaald gebied komt. De app is mooi vormgegeven en is een must voor iedereen met een huisdier dat buiten komt.

Findster

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Groovepad - muziek- en beatmaker

Heb je geen muzikaal talent, maar wil je wel je eigen beats maken? Dan kan dat met Groovepad (ook voor iOS). De app bestaat uit een matrix met allemaal verschillende audioloops. Door erop te tikken, wordt de loop afgespeeld. Uiteraard kun je verschillende loops combineren en geluidseffecten op je track toepassen. Ben je tevreden, dan deel je je hele song met familie en vrienden.

Groovepad - muziek- en beatmaker

Besturingssysteem
iOS, Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000