Dit kun je verwachten van de LG Velvet

© PXimport

Dit kun je verwachten van de LG Velvet

Smartphone & tablet

Geplaatst: 4 juni 2020 - 10:43

Aangepast: 25 november 2022 - 10:24

Justin Doornekamp

De nieuwe telefoon van LG, de LG Velvet, werd eerder deze maand officieel gelanceerd in Zuid-Korea. Hoewel het nog niet officieel bekend is of de smartphone ook naar de Verenigde Staten en Europa komt, ligt dat als we LG mogen geloven wel voor de hand. Wat kunnen we verwachten van de nieuwe telefoon?

LG heeft ervoor gekozen om de camera’s op de achterkant van het toestel als regendruppels onder elkaar te plaatsen, met de grootste lens bovenaan. De hoofdcamera heeft een 48 megapixel sensor en dan is er nog een groothoeklens van 8 megapixels en een dieptesensor van 5 megapixels. Aan de voorkant van het toestel vind je een 16 megapixel-camera. Het toestel zelf heeft een omvang van 167 bij 74 mm en is 7,9 mm dik.

Binnenin

Binnenin de smartphone vinden we een Snapdragon 765-processor met 5G-ondersteuning en een 4.300 mAh-batterij. Ter vergelijking: de iPhone 11 Pro Max moet het doen met een batterij van 3.969 mAh. De Velvet ondersteunt ook draadloos opladen en snelladen. Verder heeft de smartphone 8GB aan RAM-geheugen en 128 GB aan opslagruimte. De opslagruimte kun je bovendien uitbreiden via geheugenkaartjes dankzij de micro-sd-slot. De Velvet heeft een IP68-rating gekregen, wat betekent dat het toestel waterdicht is en volledige bescherming biedt tegen stof. Het toestel weegt 180 gram.

© PXimport

Het OLED-scherm, met een omvang van 158 bij 69 mm en een diagonaal van 6,8-inch, heeft een smalle inkeping, of ‘notch’ en een vingerafdrukscanner die in het scherm is verwerkt. Het scherm ondersteunt het gebruik van een stylus, maar als je er eentje gebruikt dan kun je die helaas niet opbergen in de behuizing van het toestel. Door ondersteuning te bieden aan een stylus, lijkt LG de concurrentie aan te willen gaan met de Galaxy Note-serie van Samsung. Op de smartphone van LG wordt standaard een app meegeleverd die je handschrift omzet in tekst.

Kleuren en aansluitingen

De Velvet is beschikbaar in de kleuren oranje, groen, zwart en wit. Telefoongebruikers die geen draadloze oortjes hebben, zullen verheugd zijn dat de Velvet ook een 3.5mm aansluiting heeft voor je koptelefoon. Ook vind je een usb-c-poort op de telefoon.

In Zuid-Korea kost het toestel 899.900 won, omgerekend circa 642 euro. Hoewel LG officieel nog geen details heeft gegeven over prijzen en een lancering van de smartphone in andere landen, liet het bedrijf wel weten binnenkort een “Engelstalige aankondiging” te doen, hetgeen suggereert dat een lancering in de Verenigde Staten en Europa niet ver weg is. En dat is goed nieuws, want met de Velvet lijkt LG eindelijk weer concurrenten als Apple of Samsung op scherp te zetten.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000