Deze 5 dingen wist je nog niet over de iPhone 13

© CIDimport

Deze 5 dingen wist je nog niet over de iPhone 13

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 mei 2022 - 12:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:32

Partnerredactie

De Apple iPhone 13 is één van de populairste smartphones van het moment. Er is daarom veel bekend over de telefoon, maar wist jij deze vijf dingen al over Apple’s succesvolle toestel?

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mobiel.nl

Schiet bioscoopfilms  

De tweevoudige camera op de achterkant van de iPhone 13 kan meer dan hele goede foto’s en video’s schieten. Dankzij Apple’s slimme software zijn de camera’s namelijk in staat om haarscherpe video’s met toffe effecten op te nemen. Zo is er een Cinematic Mode om tijdens het filmen de focus te verleggen van de ene naar de andere persoon, zoals je dat kent uit bioscoopfilms. Of neem de Slimme HDR 4-functie, die tot vier personen op een foto herkent en per persoon de belichting, het contrast en de huidtinten optimaliseert. Dit soort functies vind je niet in andere smartphonecamera’s. 

Langere accuduur  

De iPhone 12 had een goede accuduur, maar de iPhone 13 gaat nóg langer mee. Dat komt omdat Apple bij de iPhone 13 gekozen heeft voor een grotere accucapaciteit. Volgens de fabrikant gaat de iPhone 13 bij normaal gebruik 2,5 uur langer mee op een acculading dan de iPhone 12. Die verbetering leidt tot een uitstekende accuduur, helemaal omdat de smartphone een nieuwe processor heeft die minder stroom verbruikt. 

© PXimport

Dezelfde processor als de iPhone 13 Pro-modellen  

In de iPhone 13 zit dezelfde processor als in de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max, die serieus duurder zijn. Apple stopt in alle toestellen, ook in de iPhone 13 mini, zijn nieuwste A15 Bionic-chipset. Onafhankelijke reviews wijzen uit dat de processor razendsnel en klaar voor jaren gebruik is. Het enige verschil in de processor in de iPhone 13 en iPhone 13 Pro (Max) is de grafische rekenkracht. De grafische chip – voor games – is in de Pro-toestellen nog iets krachtiger, al is het de vraag of je dit verschil in de praktijk merkt. 

Meer werkgeheugen dan verwacht  

De krachtige prestaties van de iPhone 13 zijn ook te danken aan de grote hoeveelheid werkgeheugen. Hoeveel precies zegt Apple zelf niet, maar is eenvoudig te ontdekken door de smartphone open te schroeven. Bekende reparatiebedrijven hebben dat gedaan en ontdekten dat de iPhone 13 beschikt over 6 GB werkgeheugen. Dat is evenveel als de iPhone 13 Pro (Max) en meer dan verwacht, want in de iPhone 12 zat 4 GB. De iPhone 13 is dus ook op dit punt verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en doet niet onder voor de duurdere Pro-modellen. 

Ruimte voor drie simkaarten  

Hoeveel telefoonnummers kun je op de iPhone 13 gebruiken? Eén is standaard voor een smartphone. Twee is inmiddels aardig ingeburgerd en staat bekend als dual-sim. De iPhone 13 legt de lat hoger door ruimte te bieden aan drie simkaarten. Je kunt één fysieke simkaart in het toestel stoppen en gebruikmaken van twee e-sims. E-sim is een elektronische simkaart en onder andere handig om op vakantie een internetabonnementje bij een lokale provider af te sluiten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000