Desktopversies van sites openen op je iPhone

© PXimport

Desktopversies van sites openen op je iPhone

Geplaatst: 3 januari 2016 - 06:43

Aangepast: 14 december 2022 - 15:03

Martin Gijzemijter

Nog niet zo heel lang geleden was het best een drama om websites op je iPhone te bekijken. Want Apple mag dan ooit geadverteerd hebben met het feit dat de iPhone geen mobiele versie van het internet toont, maar gewoon internet in z'n volle glorie, de realiteit is anders gebleken.

Sites die ontworpen zijn voor een desktopbrowser, werken niet efficiënt op een smartphone of tablet, simpelweg omdat een aanraakscherm een andere manier van werken is dan een muis. Dat dit waarheid is, blijkt wel uit het feit dat er van vrijwel iedere site tegenwoordig een mobiele versie is, die geoptimaliseerd is voor het aanraakscherm van je smartphone. Het mooie daarbij is dat smartphonebrowsers slim zijn en automatisch de mobiele versie van een site openen indien deze aanwezig is. Efficiënt, maar niet altijd praktisch.

Soms wil je namelijk per definitie de desktopversie van een website zien. Niet omdat dat de meest efficiënte manier van browsen is, maar simpelweg omdat de desktopversie een functie bevat die de mobiele versie ontbeert. Dan is het goed om te weten dat je je iPhone kunt dwingen om de desktopversie van een site te openen.

© PXimport

Houd de knop Verversen ingedrukt om een Desktopversie af te dwingen

Desktopversie openen

Voorheen moest je hiervoor een nogal omslachtige methode toepassen, maar sinds de release van iOS 9 is het kinderlijk eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is te navigeren naar de site die je wilt openen, en vervolgens de knop Verversen ingedrukt houden. Vervolgens verschijnt de optie Vraag om desktopsite, waarop je drukt.

Toegegeven, dit werkt niet 100% er zijn nu eenmaal site-ontwikkelaars die per definitie niet willen dat je een desktopsite op je mobiel opent, maar in 90% van de gevallen werkt het uitstekend. Lukt het echt niet, dan kun je altijd nog overwegen om een andere browser te installeren, zoals de Atomic Web Browser, waarmee je kung aangeven als wat voor apparaat de iPhone zich moet voordoen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten