De 6 grootste verbeteringen van iOS 7.1

© PXimport

De 6 grootste verbeteringen van iOS 7.1

Geplaatst: 11 maart 2014 - 10:19

Aangepast: 24 november 2022 - 10:36

Redactie

Apple heeft iOS 7.1 vrijgegeven voor de iPhone en iPad. De grootste systeemupdate tot nu toe - iOS 7 - bevatte de nodige bugs en problemen, welke met iOS 7.1 verleden tijd moeten zijn. De update bevat enkele belangrijke aanpassingen, wij zetten de grootste hiervan voor je op een rij.

1. Vernieuwde interface

De interface van iOS 7.1 is aangepast. Op het visuele vlak zijn de veranderingen te zien in het bel-icoontje en het power off-icoon die ronder zijn gemaakt. Door nieuwe instellingen kan de transparantie op de achtergrond worden omgezet naar een donkergrijze kleur en kunnen toetsen op het toetsenbord een dikgedrukte weergave krijgen. Daarnaast zal het systeem niet meer onverwacht rebooten. iOS 7.1 zorgt voor snellere animatieweergaven en dat maakt de update een grote verbetering die ook beschikbaar is op enkele Apple-apparaten, zoals de iPhone 4.

2. Gebruik Carplay

Carplay speelt een belangrijke rol in de nieuwe systeemupdate. Deze feature stelt gebruikers in staat om via spraaksysteem Siri opdrachten te geven aan de iPhone, waardoor er handsfree genavigeerd en gebeld kan worden. Verschillende autobedrijven als BMW en Volvo zijn erop gebrand om met auto's te komen die Carplay ondersteunen. Er hoeft dan niet meer handmatig gezocht te worden naar muziek en een telefoontje beantwoorden kan op commando.

© PXimport

3. Effectiviteit spraaksysteem

Spraaksysteem Siri wordt ook voorzien van een update. Zo kan de assistent voor een langere tijd geactiveerd blijven als de Home-knop langer wordt ingedrukt. Dit zorgt ervoor dat Siri langer actief is en niet abrupt stopt als de gebruiker pauzes laat vallen in zijn/haar zinnen.

4. Verbeterde camera

De camerafunctie is verbeterd waardoor de hdr-stand automatisch kan worden aangezet. Ook is direct zichtbaar of de foto met of zonder flits gemaakt wordt.

5. Geoptimaliseerde beveiliging

Apple heeft de vingerafdrukscanner Touch ID naar eigen zeggen verbeterd. Voorheen waren er nog problemen met de herkenning van een vingerafdruk, nu herkent de beveiliging deze beter en sneller.

© PXimport

6. Beter gebruik iTunes

Het is met de iOS 7.1-update mogelijk om direct te reageren op iTunes via het apparaat dat je gebruikt. Dit hoeft niet meer noodzakelijk gedaan te worden via de desktop-versie van het muziekprogramma. Daarnaast kunnen sneller muziekstations gemaakt worden, gebaseerd op de zoektermen die worden gebruikt van artiesten en tracks.

iOS 7.1 is beschikbaar voor iPhone 4 en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de vijfde generatie iPod Touch.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000