De 5 beste superheldengames op iPhone en iPad

© PXimport

De 5 beste superheldengames op iPhone en iPad

Geplaatst: 2 juni 2016 - 05:03

Aangepast: 23 april 2024 - 08:23

Patrick Rijnders

Games met superhelden in de hoofdrol zijn echte verkooptoppers. Niet zo gek ook, want per slot van rekening zijn de populairste films van tegenwoordig ook allemaal superheldenfilms. We zetten de leukste mobiele superheldengames voor je op een rijtje.

Het lijkt er bijna op dat superhelden momenteel populairder zijn dan ze ooit zijn geweest. De bioscopen worden gedomineerd door speelfilms met superhelden, die tegen elkaar vechten en zo volle zalen trekken. Neem bijvoorbeeld de recente Batman vs. Superman-film, die veel geld in het laatje wist te brengen. Of kijk naar Captain America 3, dat de fans blij wist te maken en werd beloond met een gigantische recette. En dat is nog niet alles dit jaar, aangezien er nog meerdere andere superheldenfilms klaar staan om de bioscopen te overmeesteren. Lees ook: 15 beste iPhone-games om samen te spelen.

Niet alleen op gebied van films zijn superhelden populair. Er komen ook steeds meer games uit waar je superheldje in kunt spelen. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de App Store, waar het wel lijkt alsof er elke week wel een nieuwe game uitkomt met een Marvel- of DC-held in de hoofdrol. Veel van deze games zijn echter echte freemium-kanonnen, waarbij je blij moet zijn als je vijf minuten kunt spelen tussen alle paywalls door. We helpen je om precies die superhelden spelletjes te vinden waar je wel plezier mee kunt beleven.

Spider-Man Unlimited

Gratis met in-app-aankopen

© PXimport

Lekker rondslingeren als Spider-Man.

We beginnen dit overzicht met een oudje, dat we toch graag wilden vermelden. De Spider-Man-game van Gameloft is namelijk een goed voorbeeld van een superheldenspel dat heel goed in elkaar zit. Het is ook nog eens een spel van Gameloft dat gemaakt is voor de tijd dat je bij spellen van dit bedrijf praktisch voor elke klik die je doet een in app purchase moet maken. Je kunt er vrolijk op los spelen zonder ook maar een cent te hoeven betalen.

Ultimate Spider-Man is een runner game waarbij je in de schoenen van een van de populairste superhelden ter wereld achter de boeven aanmoet. Het is een soepele runner game met veel extra elementen en omgevingen, waarin misschien wel het leukste element het feit is dat je een groot aantal populaire Spider-Man personages kunt vrijspelen (of kopen).

Dankzij de graphics, het spannende verhaal waar deze runner je in meeneemt en de vele elementen die Spidey-fans wel zullen herkennen is dit een echte topgame geworden, of je nu fan bent van runners of superhelden of niet. Het is ook nog eens een spel dat nog steeds updates krijgt, wat het interessant houdt om er mee verder te blijven gaan. Al is het alleen maar voor de mogelijkheid om te spelen als Spider-Ham en Spider-Gwen.

Marvel Avengers Academy

Gratis met in-app-aankopen

TinyCo, de maker van deze game, is een bedrijf dat er een goede boterham mee verdient door strategie spellen te maken waar je snel mee aan de slag kunt en die grafisch prima verzorgd zijn. Het was dan ook een van de bedrijven die door Marvel werden ingezet om een spel te maken met haar superhelden in de hoofdrol. Het gegeven van Marvel Avengers Academy is om te beginnen al heel interessant. Alle populaire helden zijn nog tieners en staan aan het begin van hun carrière als superhelden. Je hebt dus een jonge Iron Man, Hulk, Captain America en Black Widow, aangevuld met nog een heel scala aan andere helden van Marvel.

In deze game moeten ze de fijne kneepjes van het vak nog leren. De vaardigheden zijn er al, nu moeten ze nog dusdanig gekneed worden dat deze ietwat ongeleide projectielen ingezet kunnen worden om de wereld te gaan redden. Net als de andere spellen van TinyCo is dit een game die erg goed in elkaar zit en snel te leren is.

© PXimport

Jonge superhelden smeden tot een hecht team.

Nadeel is wel dat de spellen van TinyCo nog wel eens kritiek krijgen dat je weinig vrije keuzes hebt en dat je een beetje een vast patroon moet volgen om uiteindelijk je doelen te bereiken. De vrijheid die je vroeger bij strategiespellen had om je invloed over de spelelementen uit te oefenen lijkt tegenwoordig steeds meer in te krimpen, allemaal om er zo voor te zorgen dat iedereen snel een spelletje kan doen op weg naar het werk. Dit is wel een spel dat veel updates krijgt, zoals recent nog met een update die gebaseerd was op Captain America: Civil War.

Injustice Gods Among Us

Gratis met in-app-aankopen

Ook de grote concurrent van Marvel op superheldengebied, DC Comics, heeft een indrukwekkend aantal spellen gepubliceerd. In tegenstelling tot Marvel laat DC het maken van de games meestal over aan de eigen studio's, wat mogelijk is omdat DC onderdeel is van het Warner Bros concern dat sowieso al een flink aantal eigen gamemakers in dienst heeft. Injustice Gods Among Us is een zogeheten Collectible Card Game, waarbij het de bedoeling is om een zo sterk mogelijk team samen te stellen en het daarna op te gaan nemen tegen anderen. Je kunt daarbij kiezen uit zowel superhelden als schurken.

© PXimport

Bouw een team met helden en schurken.

Klassieke personages van de goede kant, zoals Superman, Batman, Aquaman, The Flash en Green Arrow, moeten zodoende samenwerken met hun kwade tegenhangers, waaronder Harley Quinn, The Joker, Bane, Deadshot en Lex Luthor. Als je een sterk team hebt samengesteld kun je dit ook inzetten om online te spelen tegen andere gamers van over de hele wereld. Dit is een spel dat zeer regelmatig wordt bijgewerkt. Was er enige tijd geleden een update voor de Batman vs. Superman-film, inmiddels zijn er alweer nieuwere updates verschenen.

Lego DC Super Heroes Mighty Micros

Gratis

Lego en DC Comics hebben al een indrukwekkend aantal games gemaakt, waarbij er ook op filmgebied een innige samenwerking is tussen de twee. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat er nu weer een nieuwe Lego/DC game is. Net als de andere Lego games is het een lichthartig spelletje waarbij de helden van DC zich van hun vrolijker kant laten zien. Het idee achter Lego DC Super Heroes Mighty Micros (die naam had best wat pakkender gemogen) is dat je met een voertuig door de stad kunt racen. Je kunt er daarbij voor kiezen om als held de strijd aan te gaan met boeven en te proberen hen te vangen, of juist als boef te proberen te ontsnappen.

© PXimport

Lego en DC blijven een gouden team.

Zoals dat hoort bij dit soort spellen heb je de keuze uit een groot aantal personages, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Deze kun je vrijspelen door in deze game missies uit te spelen. Het is een leuke game, die wel specifiek op jongere gamers gericht lijkt.

Middle Manager of Justice

Gratis met in-app aankopen

Middle Manager of Justice is de oudste game in dit overzicht, maar mag absoluut niet ontbreken. Het is namelijk een goed voorbeeld van een spel waarvan de makers, Double Fine, goed door hebben hoe je een leuke superheldengame maakt. Je bent in dit spel een lid van het middenkader van een grote organisatie voor superhelden, die ervoor moet zorgen dat de superhelden die onder zijn leiding vallen goed verzorgd worden.

© PXimport

Dit is hoe je een superheldengame maakt.

Dat houdt in dat je ervoor moet zorgen dat het geheime HQ voorzien is van trainingsapparaten en relaxruimtes, dat er geen gevechten worden aangegaan die je helden niet kunnen winnen en dat toch regelmatig de wereld wordt gered. Ondanks dat dit spel behoorlijk wat ouder is dan de andere spellen in dit overzicht, is dat er bijna niet aan te merken. Het blijft nog altijd een van de beste voorbeelden van het genre.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten