15 beste iPhone-games om samen te spelen

© PXimport

15 beste iPhone-games om samen te spelen

Software

Geplaatst: 11 april 2016 - 06:32

Aangepast: 14 december 2022 - 12:06

Redactie

Naast meeslepende multiplayer-ervaringen in avonturen als Minecraft en schietspellen als Modern Combat kun je ook samen met en tegen elkaar spelen op een gezelligere manier. Met heerlijke iPhone-games als Wordfeud en Uno hou je contact met vrienden en familie, én maak je nieuwe vrienden.

Uno & Friends ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 78 MB

Uno kun je heel snel leren: het lijkt op pesten, er zijn weinig kaarten en de potjes kunnen snel gespeeld worden. Daarom is het een heerlijk spelletje voor tussendoor en kunnen ook kinderen het meteen oppikken. De kleurrijke app overspoelt je wel met speelopties, menu's en in-app-aankopen, maar als je dat negeert, valt er verder weinig op de game af te dingen. Speel tegen vrienden via Facebook of neem het met een teamgenoot op tegen twee andere Uno-spelers. Lees ook: De 13 beste games voor je iPhone of iPad.

Plus Simpele spelregels en leuke teamfunctie om tegen anderen te spelen.

Min Jammer dat je niet onbeperkt kunt spelen.

© PXimport

Wordfeud ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 17,5 MB

Van de uitdaging 'speel tegen 20 miljoen tegenstanders' die de makers voorleggen, kregen wij het een beetje benauwd, maar toch klopt het: Wordfeud is nog steeds erg populair. In deze Scrabble-variant leg je letters neer om woorden te vormen, waarbij je op de speciale tegels let voor bonuspunten. Je kunt veel potjes tegelijk spelen, zowel tegen bekenden als tegen willekeurige woordkunstenaars, en dat gelukkig allemaal in het Nederlands.

Plus Nog steeds enorm veel spelers online te vinden.

Min Gratis versie heeft vervelende en vreemde reclames.

De Slimste Mens ***

Prijs Gratis

Omvang 14,5 MB

In de app van de Slimste Mens wordt net als in het gelijknamige televisieprogramma natuurlijk niet echt naar de slimste mens gezocht, maar de vragen kunnen wel behoorlijk pittig zijn. In plaats van een keuze uit verschillende antwoorden vraagt de app je om het antwoord in te voeren, dus het is belangrijk om heel precies te zijn en geen fouten te maken. De verschillende onderdelen van het tv-programma zijn in de app verwerkt, zoals de puzzelronde.

Plus Erg leuk om tegen een vriend te spelen om te kijken wie slimmer is.

Min Het precies invoeren van de antwoorden kan frustrerend zijn.

Een tegen 100 ***

Prijs Gratis

Omvang 52,2 MB

In deze Nederlandstalige app speel je een variant van het televisieprogramma 'Een tegen 100'. Naast het juist beantwoorden van meerkeuzevragen maak je strategische keuzes om bijvoorbeeld de verdubbelaar in te zetten voor dubbele punten bij een juist antwoord. Naast 'Een tegen 100' kun je ook 'Een tegen een' spelen tegen een vriend of willekeurige tegenstander.

Plus De beginvragen zijn niet zo moeilijk.

Min Minder interessant als je het tv-programma niet volgt.

King of Opera ***

Prijs € 2,99

Omvang 49,3 MB

Blijkbaar heerst er onder tenoren nogal concurrentie, want in King of Opera werken vier olijke corpulente operazangers zich in het zweet om in de schijnwerpers te staan. Je zanger draait zelf rondjes en gaat pas vooruit als je de knop indrukt. Vooral met drie andere spelers op dezelfde iPhone levert het een grappige chaos op waarbij de muziek voor een extra komisch laagje zorgt. Er zijn verschillende spelvarianten waarin je bijvoorbeeld over de bühne glijdt alsof er ijs ligt.

Plus Maf spelconcept dat door leuke beelden en geluiden gewoon werkt.

Min Ondanks variatie lijkt het uiteindelijk toch veel van hetzelfde.

© PXimport

Draw Something Free ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 44,7 MB

Er was een moment dat de hele wereld Draw Something leek te spelen. De makers beweren dat er meer dan 7 miljard tekeningen met de app zijn gemaakt - dat geloven we meteen. Het goede nieuws is dat de game nog steeds wordt voorzien van updates en dat nog veel mensen de app spelen, dus willekeurige tegenstanders zijn altijd voorhanden. Ook tekeningen maken en raden met een vriend of familielid is zo opgezet via Facebook.

Plus Simpele speelstijl met veel leuke extra content.

Min Jammer dat je niet onbeperkt kunt spelen.

Spaceteam *****

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 47,7 MB

Dit krankzinnige spel is het leukst als je het met z'n vieren speelt. Daarbij kun je van alles gebruiken: iPhones, iPads, een iPod touch en zelfs Android-apparaten via wifi of bluetooth. De bedoeling is gezamenlijk een ruimteschip door het heelal te loodsen en de juiste knoppen, regelaars en schakelaars te gebruiken. De grap is dat de aanwijzingen op het scherm voor andere spelers zijn bedoeld, waardoor het een kakafonie van opdrachten als 'Zet de Voltrobot op 3' wordt.

Plus Met z'n vieren maffe dingen schreeuwen werkt op de lachspieren.

Min Het spel had iets makkelijker kunnen beginnen.

Heads Up! ****

Prijs € 0,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang 94,8 MB

Er zijn weinig apps die je vragen om je iPhone tegen je voorhoofd te houden, maar in Heads Up! is het een essentieel onderdeel van de ervaring. Op het scherm verschijnt een woord dat de degene met de iPhone op zijn voorhoofd moet raden. De andere spelers mogen aanwijzingen geven. Het standaard spel heeft al behoorlijk wat woorden om een tijd te spelen, maar je kunt zelf nieuwe thema's aanschaffen, zoals superhelden of de jaren negentig.

Plus Leuk voor op feestjes: iedereen begrijpt het meteen.

Min Jammer dat er geen Nederlandse versie is.

© PXimport

Letterpress - Word Game ***

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 4,2 MB

In Letterpress probeer je niet alleen woorden te vormen om je tegenstander de loef af te steken, het gaat er ook om dat je de letters op het veld jouw kleur weet te geven. Een vleugje strategisch inzicht helpt dus. De gratis versie werkt prima, maar als je eenmaal meer dan twee potjes tegelijk wilt spelen (de zetten vinden om de beurt plaats) is het zaak de in-app-aankoop van twee euro te overwegen.

Plus Mooie, duidelijke interface.

Min Helaas nog steeds niet verkrijgbaar in het Nederlands.

Badland *****

Prijs € 3,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang 158 MB

Badland is misschien niet het eerste spel waar je aan denkt als je op zoek bent naar een spel om samen te spelen. Toch heeft de prachtige game, bekroond met allerlei prijzen en nog steeds populair, een speciale spelstand waarin je met z'n tweeën op hetzelfde scherm door de vreemde levels kunt navigeren. Tik op het scherm om je hoofdpersoon of -personen langs gevaren en obstakels te loodsen en zorg dat je samen het eind haalt.

Plus Met maximaal vier spelers tegelijk door een level zweven.

Min Het is best lastig om bij te houden 'wie je bent'.

© PXimport

Omicron ****

Prijs € 0,99

Omvang 19,3 MB

Sommige puzzelspellen hebben een soort hypnotiserend effect. Denk aan Tetris, waarin je na een tijdje spelen in een semi-mediterende staat belandt en de blokjes op de juiste plek zet om de wereld om je heen totaal te vergeten. In Omicron, waarin je tijdens elke ronde tegels van een bepaalde kleur 'wegtikt', beleef je iets soortgelijks. Tenzij je tegen iemand anders op hetzelfde scherm speelt, want dan is met je ogen knipperen al voldoende om de ronde te verliezen.

Plus Simpel spelconcept smaakvol uitgevoerd.

Min Zo leuk dat we meer speltypes willen!

Fruit Ninja ****

Prijs € 0,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang 88,8 MB

Natuurlijk is Fruit Ninja inmiddels een klassieker en staat hij al op miljoenen iPhones. Voor wie de boot gemist heeft of deze arcadegame al een tijdje onberoerd heeft gelaten: er is in de loop der tijd heel wat content bijgekomen, zoals nieuwe speltypes en grafische verbeteringen. Ook leuk: met z'n tweeën op één iPhone spelen. Iedereen krijgt een deel van het scherm, waardoor een iPhone 6 Plus duidelijk de beste optie is. Zorg dat je telefoon stevig op tafel ligt!

Plus Door de vele verbeteringen en extra's blijft dit spel leuk.

Min Samen op één scherm spelen kan te chaotisch zijn.

Bowling Central ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 70,5 MB

Bowling Central is een game die je op twee manieren kunt spelen. Door met je vinger op het scherm te vegen, gooi je een bowlingbal, desnoods met effect, op de kegels af. Afhankelijk van het speltype word je daarbij gehinderd door vreemde obstakels. Speel je het via AirPlay en Apple TV op je televisie, dan gebruik je de iPhone als een soort afstandsbediening van de Wii. Maak een gooibeweging en je telefoon registreert wat je doet. Wel goed vasthouden!

Plus Speel het op tv als een soort Wii-spel.

Min Lijkt niet zo nauwkeurig te werken via AirPlay.

Toca Birthday Party ****

Prijs € 2,99

Omvang 78,3 MB

Net als in de meeste andere Toca Boca-apps is Toca Birthday Party een prachtige app voor kinderen waarin de focus op één activiteit ligt. In dit geval is dat een verjaardagstaart eten. De jarige kiest een taart en borden, blaast de kaarsen uit en geeft dan iedereen een groot stuk. De andere kinderen kunnen dan hun taart eten en limonade drinken. Zijn alle borden leeg, dan schuif je de afwas zo in een grote teil met sop.

Plus Duidelijke interface en leuke details voor kinderen.

Min De drakentaart ziet er nogal maf uit...

© PXimport

SongPop 2 ****

Prijs Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang 65,2 MB

Het spelconcept van SongPop blijft voor iedereen begrijpelijk: herken het gespeelde liedje en kies snel de juiste titel of artiest. Speel korte competities tegen vrienden of onbekenden en win allerlei punten en prijzen. SongPop 2 is natuurlijk weer net zo verslavend en makkelijk te spelen. Oefen tegen de computer of doe mee aan leuke groepswedstrijden. Heeft inmiddels meer dan 100.000 muziekfragmenten en ook een app voor Apple Watch.

Plus Makkelijk te begrijpen en duidelijke bediening.

Min Te vaak gaat het over in-app-aankopen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000