De 5 beste gratis WhatsApp alternatieven

© PXimport

De 5 beste gratis WhatsApp alternatieven

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 juli 2013 - 07:37

Aangepast: 14 december 2022 - 15:52

Robin Smit

Het hing al even in de lucht, maar het is nu definitief dat we moeten gaan betalen voor WhatsApp. De kosten zitten hem niet in die 89 cent per jaar, maar we mogen niet vergeten dat er nog altijd gratis alternatieven voor de dienst zijn. In dit artikel vind je daarom de vijf beste gratis alternatieven voor WhatsApp.

MessageMe

Wie graag media met zijn vrienden deelt kan niet om MessageMe heen. Deze app laat je namelijk foto’s, video’s, tekeningen, liedjes en meer met elkaar delen. Uiteraard is het met de app ook gewoon mogelijk om teksten naar elkaar te sturen. De app valt verder op door de overzichtelijke vormgeving, waardoor deze eigenlijk net iets prettiger in het gebruik is dan WhatsApp. De reden waarom MessageMe nooit een groot succes is geworden blijft dan voor ons ook een raadsel. Misschien heeft het iets te maken met het beperkt aantal platformen dat wordt ondersteund.

iPhone | Android

Facebook Messenger

Misschien denk je bij Facebook voornamelijk aan posten, delen en liken, maar wat je misschien niet wist is dat Facebook ook een prima WhatsApp alternatief aanbiedt. Dit doet het sociale netwerk onder de naam Facebook Messenger. Erg handig aan Facebook Messenger is dat je de dienst zowel op je telefoon als computer kan gebruiken. Mocht je nu niet in het bezit zijn van een Facebook account dan is er geen man overboord. Op Android telefoons kan je de app namelijk ook gebruiken door alleen je naam en telefoonnummer op te geven.

iPhone | Android | BlackBerry

© PXimport

Kik Messenger

In de tijd dat WhatsApp nog niet beschikbaar was voor Windows Phone, heeft Kik Messenger zijn hoogtijdagen gehad op het platform. Ondanks dat die tijd nu voorbij is, mogen we de app niet vergeten. Zo claimt Kik Messenger nog steeds 50 miljoen actieve gebruikers te hebben en dat is naar onze mening terecht. Zo laat de app je onder andere zelfgemaakte memes en tekeningen versturen. Op die manier wordt communiceren met je vrienden een echte creatieve bezigheid.

iPhone | Android | Windows Phone | Ovi | BlackBerry

Hangouts

Google Hangouts is de opvolger van het vertrouwde Google Talk. De dienst stelt je in staat om op veel verschillende manier te communiceren met je vrienden. Zo kan je niet alleen tekstberichten met de app versturen, maar ook audio- en videogesprekken voeren. Een leuk detail is dat je dit zowel samen als in groepen kan doen. Voor Google Hangouts geldt, net als Facebook Messenger, dat de dienst niet alleen op je smartphone, maar ook vanaf een computer kan worden gebruikt. Zo zijn je gesprekken altijd waar jij bent.

iPhone | Android

Heml.is

Privacy op het internet lijkt met de dag belangrijker te worden. Ook de onlangs aangekondigde dienst Heml.is laat dit zien. Heml.is is een initiatief van een van de oprichters van de Zweedse download site The Pirate Bay. De dienst belooft ons gratis chatten, de beste privacy en een prachtige interface. Want zeg nu zelf, die app is gewoon mooi. Over de beschikbaarheid van de app zijn de makers kort maar doeltreffend. De app wordt ontwikkeld voor Android en iOS en is te downloaden wanneer deze af is.

iPhone | Android

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000