Eindeloos puzzelen op je iPhone met de 5 beste gratis puzzelgames

© PXimport

Eindeloos puzzelen op je iPhone met de 5 beste gratis puzzelgames

Geplaatst: 28 juli 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

De App Store bevat duizenden spellen en puzzels. Het is daardoor misschien niet altijd even makkelijk om de beste puzzels te vinden. Wij hebben voor jou de vijf leukste gratis puzzels voor de iPhone op een rijtje gezet, zodat jij ze alleen nog maar hoeft te downloaden en kunt spelen.

White Tiles 4

Muziek is in puzzelspellen altijd al een belangrijke factor geweest. De muziek houdt je vaak in een trance en zorgt ervoor dat je gefocust kunt blijven puzzelen. Bij White Tiles 4 is dat net iets anders. Je hoort pianomuziek bij het aanslaan van de zwarte tegels, elke foute tik geeft een valse noot. De bedoeling van de game White Tiles 4 is dat je alleen de zwarte tegels raakt en de witte onberoerd laat.

De game kent verschillende speltypen, waarbij je bijvoorbeeld zo snel mogelijk een level moet halen, het level alsmaar ziet versnellen of het beeldscherm tijdelijk donker wordt. Welk speltype je ook kiest, de puzzels zijn zeer verslavend en bieden continu een uitdaging. Mede ook omdat elke keer dat je een level speelt, deze anders in elkaar steekt.

 

© PXimport

Deze puzzelgame lijkt makkelijk, maar kan behoorlijk pittig zijn.

Enigma Express

De puzzelapp Enigma Express laat spelers op verschillende locaties zoeken naar voorwerpen om geld en puzzelstukjes te verdienen. Hiermee kun je weer toegang krijgen tot nieuwe levels, waar de cyclus weer opnieuw begint. Het is een spel dat je niet zomaar uitspeelt, je lost een mysterie op terwijl je bezig bent, en ondertussen moet je in elk level goed je ogen openhouden om zoveel mogelijk objecten binnen de tijd te verzamelen.

Daar komt nog bij dat Enigma Express de ideale game is voor iemand met een fotografisch geheugen. Heb je dat niet, dan zul je meer moeite hebben om zeer hoge scores weg te zetten. Al met al kun je uren spenderen aan deze vermakelijke en rijke game, die je tijdens het spelen grijpt en een zeer verslavende werking heeft.

 

© PXimport

All iPhone users aboard the Enigma Express.

Bubble Witch 2

Wie kent de puzzelspellen als Candy Crush Saga en Farm Heroes Saga van ontwikkelaar King nou niet? Het bubbel-puzzelspel Bubble Witch 2 is van dezelfde uitgever en je mag daarom hetzelfde type gameplay verwachten, wil het niet dat het in deze game draait om het wegspelen van bolletjes.

Je moet paren van drie maken door gekleurde bollen tegen elkaar aan te schieten om zo het speelveld leeg te maken, sterretjes te verzamelen of spoken te bevrijden. Als je bekend bent met games van King, dan ken je de variatie in gameplay wel. In Bubble Witch 2 is dit niet anders, want de speelvelden worden alsmaar aangepast en elke nieuwe puzzel is daardoor meteen een nieuwe uitdaging. Dit betekent echter wel dat je op een gegeven moment niet verder kunt en dus een week moet wachten of Facebook-vrienden moet lastig vallen om verder te spelen.

 

© PXimport

Bubble Witch 2 ademt alle sferen van de King-games uit.

Paperama

De Paperama-app daagt de puzzelaar uit om met een beperkt aantal zetten de papiertjes op een juiste manier te vouwen. Met stippellijntjes wordt de vorm weergegeven die je moet vouwen en waar deze zich op het speelveld moet bevinden.

Jij moet ervoor zorgen dat je binnen het mogelijke aantal zetten de puzzel oplost. Je moet echter wel met precisie te werk gaan. Als je zelf een scheve vouw maakt kun je die ongedaan maken, maar merk je dit te laat op dan blijf je scheef vouwen in de beurten erna. Gevolg: Je mag dan alles opnieuw doen. Met de tientallen aanwezige puzzels is Paperama een zeer vermakelijke game.

 

© PXimport

Met nog een zet te gaan gaat deze puzzel wel lukken.

Raad Het Woord! Foto Quiz

In de puzzelgame Raad Het Woord! Foto Quiz krijg je in elk level vier verschillende plaatjes te zien. Deze hebben samen een overeenkomst en als puzzelaar moet je die zien te ontdekken. Het kan gaan om simpele dingen als de kleur rood, of dat alle objecten bijvoorbeeld torens zijn. Sommige puzzels in het spel zijn wat lastiger, maar daar kom je pas in de latere levels terecht. Een zeer uitdagende game, die nog gratis is ook.

 

© PXimport

Als je het woord weet, dan kun je dat in de vakjes invullen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten