© PXimport

Beste iPad-apps: muziek

Smartphone & tablet

Geplaatst: 15 januari 2013 - 12:12

Aangepast: 14 december 2022 - 16:09

Wouter Hoeffnagel

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal apps voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Wij verzamelen in een living story alle informatie en het laatste nieuws over de derde generatie iPad. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar muziekapps? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: nieuws

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

Beste iPad-apps: spelletjes

iPad apps voor kinderen

Dit artikel is voor het eerste gepubliceerd op 3 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 15 januari 2013. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan de pagina kunt vinden.

Muziek

31. Aweditorium

Aweditorium is een heerlijke app om nieuwe muziek mee te ontdekken. In de app krijg je een enorm canvas met kleine foto’s te zien. Alle foto’s zijn standaard zeer donker, waardoor je niet goed kan zien wat er op de foto te zien is. Het is dus altijd weer een verrassing wat je te horen krijgt. Dit is dan ook de kracht van Aweditorium. In tegenstelling tot veel andere apps om nieuwe muziek te ontdekken baseert Aweditorium zijn muziekaanbod niet op je bestaande muzieksmaak, maar biedt je een grote variatie van muziekstromen aan. Je komt hierdoor vanzelf muziek tegen die jou aanspreekt. Aweditorium zorgt er daarnaast voor dat je vanzelf muziek te horen krijgt die je zelf niet snel zult aanzetten. Aweditorium is een fijne app om nieuwe artiesten te ontdekken en nieuwe muziekstijlen uit te proberen. De app is gratis in de App Store te downloaden en mag op de iPad van een muziekliefhebber niet ontbreken.

© PXimport

Ontdek nieuwe muziek met Aweditorium

30. forScore

Hou jij van muziek spelen? Dan heb je vast ook de nodige bladmuziek in huis. forScore is een handige app die het mogelijk maakt al je bladmuziek op een centrale plek op te slaan. Je hoeft hierdoor niet langer te slepen met boeken en mappen, maar kunt simpelweg je iPad meenemen. forScore bevat een bibliotheek met een flinke hoeveelheid bladmuziek. Zit het nummer dat jij wilt spelen hier niet bij? Dan kan je je eigen bladmuziek eenvoudig toevoegen of bladmuziek in PDF-formaat downloaden van het internet. forScore heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface. De app bevat een aantal slimme features die het lezen van bladmuziek vereenvoudigd. Denk hierbij aan de mogelijkheid een pagina voor de helft om te slaan of juist automatisch om te laten slaan. De app is voor 4,49 euro in de App Store beschikbaar.

© PXimport

Verzamel je bladmuziek op een centrale plek in forScore

29. Magic Piano

Magic Piano is een leuke app die muziek maken combineert met gamen. In de app kan je nummers spelen op de piano. Met behulp van lichtstralen wordt aangegeven welke toetsen je moet indrukken om de juiste noten te spelen. Aan jou de taak op het juiste moment op de juiste plek op het scherm te klikken, waardoor je het nummer speelt. De app bevat standaard een aantal gratis nummers. Daarnaast bevat Magic Piano een grote bibliotheek met nummers van allerlei bekende artiesten, die je met behulp van 'Smoola' kunt aanschaffen. De prijs van een muzieknummer varieert tussen de 25 en 75 Smoola. Deze in-game credits kan je verdienen door bijvoorbeeld een account aan te maken of een video te bekijken. Daarnaast kan je via in-app aankopen Smoola aanschaffen. Zo koop je voor 2,39 euro 200 Smoola, terwilj je voor 15,99 euro 1560 Smoola krijgt. Magic Piano is een leuke en verslavende app die absoluut het uitproberen waard is!

© PXimport

Volg de lichtstralen om op het juiste moment de juiste toetsen aan te slaan

28. AutoRap

Met de app AutoRap kan iedereen rappen. De app zet ingesproken tekst om in rap, waardoor ook jouw stem als een echte rapper klinkt. Je kunt kiezen de tekst simpelweg in te spreken in de Talk-mode, waarna AutoRap deze omzet naar rap. Het is echter ook maar je kunt de tekst ook zelf rappen. AutoRap corrigeert hierbij onevenheden in je flow en past je stem aan op de beat van de muziek. Je kunt zelf bepalen welke beat je onder je nummer plaatst, waarbij je gebruik kan maken uit een uitgebreide catalogus met beats. Met AutoRap ontdek je dat ook jij talent voor rappen hebt. AutoRap is gratis te downloaden, maar kan slechts een paar keer gratis worden uitgeprobeerd. Wil je de app langer blijven gebruiken? Dan zul 'Plays' moeten kopen. Voor 3,99 euro kan je de app 80 keer gebruiken, terwijl je voor 27,99 euro 1000 Plays koopt.

© PXimport

Met AutoRap kan iedereen rappen

27. iTunes Festival

Apple organiseert sinds 2007 jaarlijks het iTunes Festival, een maand vol livemuziek. Heb jij geen zin om af te reizen naar Londen om het festival bij de wonen? Dan is de app iTunes Festival iets voor jou. Met de app kan je alle optredens live op de iPad bekijken. Met de app kun je de optredens van deze artiesten live bekijken. Daarnaast stelt Apple de optredens na afloop korte tijd beschikbaar. De line-up bestaat dit jaar uit onder andere uit Jack White, One Direction en Norah Jones. Informatie over alle aanwezige artiesten is in de app terug te vinden. iTunes Festival biedt je de mogelijkheid het festival vanuit je luie stoel bij te wonen en is daarom een echte aanrader. De app is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Bekijk de optredens tijdens het iTunes Festival live op je iPad

26. Songpop

Hoe goed is jouw muziekkennis? In Songpop kan je je kennis op de proef stellen. In de app krijg je allerlei nummers te horen, waarna jij uit vier songtitels de juiste moet kiezen. De app bevat zes verschillende afspeellijsten, die variëren van de huidige hits tot klassieke rocknummers en 80's muziek. Het is ook mogelijk tegen vrienden te spelen. Door in te loggen met je Facebook-account of emailadres kan je eenvoudig bekende uitnodigen en uitvinden wie de beste muziekkennis heeft. Songpop is voor muziekliefhebbers een leuke game, die je ook nog eens helpt je muziekkennis uit te breiden. De app is zowel in gratis als betaalde versie beschikbaar. De betaalde versie is voor 1,59 euro in de App Store en biedt de mogelijkheid met meer vrienden samen te spelen. Daarnaast bevat de betaalde variant geen advertenties.

© PXimport

Test je zowel je eigen muziekkennis als die van vrienden met Songpop

25. Top 40 Clips

Top 40 Clips is een handige app waarmee je volledig op de hoogte blijft van de Nederlandse Top 40. In de app vind je de videoclips bij alle veertig muzieknummers die op dit moment op de lijst staan. De app krijgt wekelijks een update met nieuwe clips, waardoor je altijd een actueel overzicht krijgt. Vind je een nummer leuk? Dan kan je met één druk op de knop naar het nummer in de iTunes Store gaan, om deze aan te schaffen. Daarnaast kan je het nummer delen met vrienden via zowel Twitter als Facebook. Top 40 Clips is gratis in de App Store te downloaden. De app bevat advertenties, die je voor 79 eurocent kunt verwijderen.

© PXimport

Bekijk de videoclips van alle muziek in de Nederlandse Top 40

24. 3VOOR12 Luisterpaal

3VOOR12 Luisterpaal is een ideale app voor het ontdekken van nieuwe bandjes en artiesten. De app is ontwikkelt door 3VOOR12, het alternatieve popmuziek platform van de VPRO. In de app kan je albums binnen dit genre beluisteren die binnenkort worden gelanceerd of net gelanceerd zijn. De app wordt iedere zeven dagen voorzien van nieuwe albums en geeft dus een actueel overzicht van de nieuwste muziek. Albums die je leuk vindt kan je eenvoudig delen met je vrienden via Twitter, Facebook, Hyves of mail. 3VOOR12 Luisterpaal is een prettige app waarmee je vanaf de bank de nieuwste albums kosteloos kan uitproberen. De app is ook nog eens gratis te downloaden in de App Store. Een aanrader dus!

© PXimport

Met 3VOOR12 Luisterpaal kan je gratis de nieuwste albums beluisteren

23. Symphony Pro

Symphony Pro is een app waarmee je eigen muzieknummers kunt componeren en bladmuziek kunt maken. Je kan noten invoeren door de lengte van een noot in te stellen en ergens op het blad te klikken. Daarnaast kan je het ingebouwde virtuele keyboard met 88 toetsen gebruiken of een keyboard met Core MIDI-ondersteuning om muzieknoten in te voeren. Nadat je een muzieknummer hebt gecomponeerd, kan je deze exporteren als een MusicXML-, MIDI-, PDF-, AAC- of Symphony-bestand. De nummers kunnen worden geëxporteerd naar iTunes of verzonden naar een mailadres. Daarnaast is het mogelijk een screenshot van alle pagina's van de bladmuziek op te slaan in Apple's 'Foto's'. Symphony Pro is een prettige app die veel mogelijkheden bevat. De app is voor 11,99 euro in de App Store te koop.

© PXimport

22. NanoStudio

NanoStudio is een app waarmee je muzieknummers kunt componeren. De app bevat meerdere synthesizers, drumcomputer, een sequencer, sample editor en mengpaneel. Ook kan je allerlei effecten toevoegen aan de nummers. Je kunt zelf samples opnemen met behulp van de ingebouwde microfoon van de iPad. Muzieknummers kunnen direct vanuit NanoStudio worden geüpload naar SoundCloud. Daarnaast kunnen de nummers als WAV-bestand worden geëxporteerd naar een Mac of PC. NanoStudio is een erg prettige en complete app. Helaas is de app met 11,99 euro niet goedkoop.

© PXimport

Maak je eigen muzieknummers met NanoStudio!

21. Rockmate

Wil jij samen met vrienden muziek maken op je iPad? Dan is Rockmate echt iets voor jou. Met de gemiddelde muziekapp voor de iPad kun je alleen in je eentje muziek maken. Rockmate bevat meerdere instrumenten die zo zijn opgesteld dat het mogelijk is om met maximaal vier personen gelijktijdig op één iPad muziek te maken. De app bevat onder andere een drumstel, keyboard en twee gitaren. Ook bevat de app een mixpaneel waardoor je de muziek naar eigen wens kunt finetunen. Ook is het mogelijk loops te creëren en deze te combineren tot een muzieknummer. Muzieknummers kunnen worden opgeslagen en later worden teruggeluisterd. Rockmate is een leuke app, waarmee je eenvoudig je vrienden kunt betrekken in muzieksessies. Rockmate is voor 79 eurocent in de App Store te koop.

© PXimport

Maak samen met maximaal drie vrienden muziek via Rockmate

20. Music top 100s hits

De iTunes top 100 is een lijst waarop je de best scorende muziek van Nederland kan vinden. De lijst kan handig zijn als je op zoek bent naar leuke nieuwe muziek. Ook andere landen met een iTunes Store hebben een Top 100-lijst. Ben je benieuwd welke muziek in deze landen goed scoort? Dan is de app Music top 100s hits iets voor jou. Met de app kan je de iTunes top 100-lijsten van andere landen bekijken. Van ieder nummer is je een preview van dertig seconden beschikbaar. Ook kan je leuke muziek direct in de iTunes Store aanschaffen. Leuke nummers kunnen in de app worden opgeslagen, zodat je deze later kunt terugvinden. Muzieknummers kunnen worden gedeeld via zowel Twitter, Facebook, Tumblr als mail.

© PXimport

De iTunes top 100-lijst van Noorwegen

19. BeatMaker 2

BeatMaker 2 is een app waarmee je met behulp van samples beats kunt maken. Je kunt gebruik van de samples die standaard met de app worden meegeleverd. Daarnaast is het mogelijk om eigen samples in de app te importeren. De samples kun je koppelen aan de toetsen van een drum machine of synthesizer. Per toets kun je instellingen wijzigen zoals het volume of de toon. Door de verschillende samples vervolgens te combineren kun je een nummer maken. In totaal zijn er tien effecten beschikbaar die je aan de instrumenten kunt koppelen. Denk hierbij aan reverb, delay, BitCrusher of Overdrive. Met behulp van een ingebouwde editor kun je deze effecten live toepassen op het nummer. BeatMaker 2 is een erg uitgebreide en leuke muziekapp. De app is verkrijgbaar voor 15,99 euro.

© PXimport

Met BeatMaker 2 kun je je eigen samples verwerken tot beats

18. Planetary

Planetary is een simpele, maar erg mooie app. De app creeërt een universum op basis van je muziekbibliotheek. Hierbij vormen artiesten zonnen die op een prachtige achtergrond worden weergegeven. Per letter van het alfabet is er een tabblad aanwezig, waardoor je snel de juiste artiest kunt vinden. Zodra je op een zon klikt zoomt de app in op de artiest. Om de zon draaien de albums van de artiest als planeten. Door op een album te klikken zoom je in op de planeet en krijg je de manen van de planeet te zien, die de nummers uit het album voorstellen. Tijdens het afspelen zie je langzaam strook groeien over de baan die het nummer (de planeet) aflegt. Met de app wordt het luisteren van muziek een totaal andere belevenis. Planetary is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Planetary is een geheel nieuwe en prachtige manier om muziek te luisteren

17. MusicTandem

MusicTandem is een erg handige en leuke app om muziek mee te ontdekken. Je kunt in de app een artiest invoeren, waarna de app muziek van deze artiest zoekt en bundelt in een kanaal. MusicTandem gebruikt YouTube om muziek op te zoeken en toont dan ook gelijk de muziekvideo of live opname bij de muziek. Met behulp van de knop 'Songs by Similar Artists' kun je de app laten zoeken naar artiesten die vergelijkbare muziek maken. Mocht je een kanaal tegenkomen van een artiest die je leuk vind kun je deze toevoegen aan je favorieten kanalen. Daarnaast is het ook mogelijk om individuele nummers op te slaan onder het tabblad 'Loved Tracks'. MusicTandem is voor 79 eurocent beschikbaar in de App Store en een must-have voor muziekliefhebbers.

© PXimport

Zoek via MusicTandem nieuwe artiesten en bekijk direct videoclips en live optredens

16. Garageband

Garageband is een app waarmee je verschillende instrumenten kunt bespelen op de iPad. Denk hierbij aan de gitaar, drum, bas, orgel of piano. Je kunt verschillende stukjes muziek opnemen, bijvoorbeeld een stukje drum, gitaar en bas. Hierna kun je deze fragmenten combineren en de geluiden combineren. Een leuke functionaliteit is 'mock pressure', waarmee de app uitvindt hoe hard je een bijvoorbeeld een toets op de piano indrukt. De toon klinkt hierdoor ook in de opname harder dan een toon die je zacht aansloeg. De app bevat een groot aantal samples die je kunt gebruiken in nummers. De app is ontwikkeld door Apple en op Mac OS X onderdeel van het iLife-pakket. GarageBand is voor 3,99 in de App Store te downloaden.

© PXimport

15. Discovr

Voor muziekliefhebbers is Discovr een absolute must-have. De app helpt je bij het ontdekken van nieuwe artiesten aan de hand van een artiest die jij invoert. De app zoekt artiesten en bands die dezelfde soort muziek maken als deze artiest. De zoekresultaten worden in een mindmap-achtige omgeving vormgegeven. Door op een artiest te klikken krijg je meer informatie zoals reviews, een biografie en links. Interessante artiesten kun je eenvoudig opslaan in de favorieten, zodat je deze later snel kunt terugvinden. Discovr is beschikbaar voor 79 eurocent in de App Store.

© PXimport

Ontdek nieuwe artiesten en bands met Discovr

14. TabToolkit

TabToolkit is een app waarmee je bladmuziek kunt lezen. De app is bedoeld om je te helpen bij het instuderen van muziekstukken op de gitaar of bas. Hierbij geeft de app je niet alleen muzieknoten, maar bevat ook afbeeldingen die voordoen hoe je je vingers moet plaatsen. Bladmuziek kan worden geimpoteerd vanaf de PC of Mac. Hierbij worden de formaten Guitar Pro, Power Tab, PDF en .txt ondersteund. TabToolkit is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

TabToolkit is een handige app voor het lezen van bladmuziek

13. SoundHound

SoundHound is een app die kan herkennen welke muziek er wordt afgespeeld. De app kan je hierdoor helpen als je ergens een nummer hoort dat je leuk vind, maar niet weet van wie deze is. Als de app eenmaal een nummer heeft herkent krijg je automatisch informatie te zien over de artiest. Daarnaast kun je vanuit de app ook de lyrics van het opzoeken. SoundHound heeft geen beperking in de hoeveelheid nummers die de app kan herkennen, zoals sommige concurrerende apps hebben. SoundHound is gratis in de App Store beschikbaar.

© PXimport

SoundHound vertelt je welk nummer je hoort

12. EasyBeats LRG: Pro Drum Machine

EasyBeats LRG: Pro Drum Machine is een app waarmee je eenvoudig beats kunt maken. In de app krijg je een scherm met zestien vierkanten te zien, waarbij elk vierkant gekoppeld is aan een ander geluid. Door in het juiste ritme op de knoppen te drukken kun je een beat maken. Tijdens het opnemen wordt het geluid dat je hebt geproduceerd continu afgespeeld, waardoor je gelijk hoort wat er nog moet worden toegevoegd. Daarnaast is het ook mogelijk om de beat in een overzicht te bekijken waar je kunt zien welk instrument op welk precieze moment een geluid maakt. Dit maakt het eenvoudiger om op een exact moment een bepaald instrument toe te voegen. EasyBeats LRG: Pro Drum Machine is voor 3,99 beschikbaar in de App Store.

© PXimport

Maak je eigen beat met EasyBeats LRG: Pro Drum Machine

11. Aurora Sound Studio HD

Aurora Sound Studio HD is een erg uitgebreide muziekapp voor de iPad. Met de app kun je complete nummers ontwikkelen, waarbij je elk element zelf kunt bepalen. De app werkt met lagen, waardoor je eenvoudig verschillende instrumenten kunt instellen. Zo kun je beginnen met het maken van een beat. Door vervolgens andere lagen met andere instrumenten over deze beat heen te leggen ontstaat vanzelf een nummer. Is je nummer klaar? Dan kun je deze exporteren als WAV of AAC, waardoor je deze later nogmaals kunt luisteren. Aurora Sound Studio HD kost 31,99 euro in de App Store, maar is dan ook wel een volledig muziekpakket.

© PXimport

Met Aurora Sounds Studio HD kun je vanuit je luie stoel op de iPad een muzieknummer maken

10. TuneIn Radio

TuneIn Radio is een concurrent van Internet Radio Box. De app biedt eveneens 40.000 internet radiostations aan. Het is mogelijk de app te minimaliseren terwijl de muziek door blijft spelen zodat je TuneIn Radio als achtergrondmuziek kan gebruiken. De app is voorzien van een timer waarmee je de app automatisch kunt laten afsluiten. Dit is met name handig als je het prettig vind om met een muziekje in slaap te vallen. Stations kunnen worden gezocht op genre, aan de hand van trefwoorden of op locatie. Daarnaast is het mogelijk om tot dertig minuten terug te spoelen, waardoor je een leuk nummer nogmaals af kunt spelen. TuneIn Radio is voor 79 eurocent in de App Store te downloaden.

© PXimport

TuneIn Radio biedt je de mogelijkheid nummers van radiozenders terug te spoelen

9. Internet Radio Box

Internet Radio Box is een app die ruim 40.000 internet radio stations verzamelt van RadioDeck, SHOUTcast Radio en Icecast Directory. Dit zijn drie websites die internet radio's aanbieden. Hierdoor heb je een enorme hoeveelheid radiostations tot je beschikking. De radiostations kunnen worden gesorteerd op genre, locatie, naam of beschrijving. Radiostations die je bevallen kun je delen via Twitter. Daarnaast kan je deze stations opslaan in je favorieten, waardoor deze later snel weer te vinden zijn. Ook is er een webbrowser in de app aanwezig om snel dingen op te zoeken. Internet Radio Box kost 79 eurocent.

© PXimport

Met Internet Radio Box heb je gigantisch veel radiostations tot je beschikking

8. ThumbJam

ThumbJam is een app waarmee je muziek kunt maken met je duimen. Je kunt kiezen uit allerlei instrumenten zoals gitaar, drums, saxofoon, cello, viool, djembé, trompet, fluit en piano. Met de app kun je loops opnemen, waardoor je in je eentje een nummer met meerdere instrumenten kan maken. Zo kan je een beat opnemen en deze eindeloos laten afspelen. Om de muziek echt te laten klinken is het mogelijk tot vijf aanslagen tegelijk te maken, waardoor je bijvoorbeeld noten in elkaar kunt laten overgaan. Het is mogelijk om loops en samples te kopiëren uit of naar ThumbJam. Dit kan naar of vanuit andere apps die Sonoma Wireworks AudioCopy/AudioPaste of Intua's pasteboard ondersteunen. Daarnaast kan je ook via Bluetooth samen muziek maken.

© PXimport

Met ThumbJam kun je met behulp van je duimen allerlei instrumenten bespelen

7. Soundrop

Soundrop is een app waarmee je op originele wijze muziek kunt maken. In de app kun je lijnen tekenen op een zwart scherm. Soundrop gebruikt deze lijnen vervolgens om muziek te maken door hier een balletje op te laten kaatsen. Door de lijnen verplaatsen kun je de klanken vervolgens aanpassen. Het is hierbij de bedoeling dat je creatief te werk gaat met de ruimte die je aangeboden krijgt. Zo kun je het gehele scherm gebruiken om een langzame melodie te creeëren, terwijl een snelle melodie gemaakt kan worden door meerdere lijnen dicht op elkaar in bijvoorbeeld een hoek te plaatsen. De app is simpel en zal je geen uren bezig houden, maar is absoluut het proberen waard!

© PXimport

De pagina's die je met Read It Later Free opslaat kun je sorteren in categorieën

6. Rj Voyager

Een applicatie die echt in dit rijtje thuis hoort is Rj Voyager, een app waarin je DJ kunt spelen. De app maakt goed gebruik van het touch screen van de iPad, waardoor de app erg prettig werkt. Je kunt verschillende nummers gebruiken als basis. Nadat je deze hebt gekozen kun je veel elementen van de muziek aanpassen. Zo kun je gebruik maken van 'dark pad's', 'strings', 'blips', 'shaker' en 'clap'. Hierbij kan je meer dan alleen een element aanzetten. Stel je wilt 'kick' verwerken in je nummer. Dan klik je hierop waarna dit element wordt ingeschakeld. Om het element verder naar je eigen smaak te vormen kun je deze vervolgens naar de grote cirkel in het midden van het scherm slepen. Hier krijg je vervolgens meerdere opties. Zo kun je het patroon van de kick instellen, maar ook een filter. Met de filter kun je delen van het element uit de muziek filteren. Daarnaast kun je ook het volume van het element bepalen en kun je kiezen om deze alleen uit de linker of rechterbox van een koptelefoon te laten komen. Een optie die aan Rj Voyager ontbreekt is de mogelijkheid je creatie op te slaan. Dit is een behoorlijk domper, maar neemt niet weg dat dit een app is die je moet proberen. Rj Voyager is gratis te downloaden uit de App Store.

© PXimport

Maak je eigen muziek met Rj Voyager.

5. Pianist Pro

Als Magic Piano uit de vorige stap je iets te speels is, en je serieus muziek wilt maken op jouw iPad, dan is Pianist Pro perfect. Deze app verandert het iPad-scherm in een realistisch pianoklavier en het multitouch-scherm laat je zoveel toetsen tegelijk indrukken als je zelf wilt. Er is zelfs ondersteuning voor MIDI en het delen van bestanden, zodat je jouw nieuwe symfonie eenvoudig kunt delen. Natuurlijk speelt het niet als een echte piano, maar daar heb je de iPad vast niet voor aangeschaft. Je maakt gebruik van Pianist Pro voor de schappelijke prijs van 7,99 euro.

© PXimport

Met Pianist Pro gebruik je de iPad om serieus piano te spelen.

4. Magic Piano

Sommige applicaties zijn lastig uit te leggen en moet je gewoon uitproberen. Magic Piano van Smule is er daar een van. Met deze app kun je piano spelen door het scherm aan te raken. Echter, het is geen gewone piano, je kunt kiezen uit verschillende modi, zoals lichtgevende stippen die uit de lucht vallen en die je moet aanraken, of een rond klavier waarop je kunt spelen. De moeilijkheidsgraad is in te stellen, en je kunt gebruikmaken van verschillende tijdloze muziekstukken. Via de Smule Globe speel je een duet met andere gebruikers. Voor een prijs van 79 cent is deze app zeker het proberen waard.

© PXimport

Gebruik het ronde toetsenbord en verbaas jouw vrienden met jouw pianokunsten.

3. Korg iElectribe

Wie houdt van dancemuziek heeft vast wel eens naar een Korg Electribe geluisterd. Dit apparaat combineert een synthesizer en drummachine ineen en creëert vele klassieke dancegeluiden. De app voor de iPad: Korg iElectribe, bootst dit beroemde apparaat (inclusief knoppen) na op de iPad. Produceer uw eigen muziek met behulp van de verschillende instrumenten, effecten en 64 vooringestelde patronen. Via het aanraakscherm kun je het geluid naar wens aanpassen. Exporteer jouw creaties via iTunes en laat de wereld weten wat je gemaakt hebt. Het originele apparaat kost minimaal 400 euro, deze app is dan met een prijs van 15,99 euro een koopje.

© PXimport

Met Korg iElectribe produceer je jouw eigen dancemuziek, die je via iTunes opslaat op jouw Mac of pc.

2. Glee Karaoke

Glee is een mierzoet Amerikaans musicalcomedy-drama dat zowel geliefd als gehaat is. De app die hierbij gemaakt is, is echter fantastisch. Glee Karaoke combineert karaoke met de technologie die gebruikt wordt om alle slechte zangers goed te laten klinken. Je download de app, kiest een nummer uit, kiest of Glee jouw stem moet vervormen, en zingt mee met de muziek. Het resultaat kun je opslaan en delen op bijvoorbeeld Facebook. Je kunt ook bestanden van andere gebruikers beluisteren en eventueel meezingen en dit meerstemmige resultaat weer delen. Fantastisch op feestjes! Standaard bevat het spel drie nummers die gebruikt zijn in de serie. Meer nummers kun je voor 99 cent kopen in iTunes. De app zelf kost 79 cent.

© PXimport

Zing de sterren van de hemel of maak een meerstemmig nummer.

1. Shazam for iPad

Hoor je een liedje, wil je weten hoe het heet, maar kun je er maar niet op komen? Shazam is een app die als het ware luistert naar muziek, om vervolgens het nummer te herkennen. Ooit is Shazam begonnen als leuke app voor op feestjes, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een muzieknetwerk met miljoenen gebruikers die audi2o 'taggen' en delen. Met meer dan acht miljoen in kaart gebrachte nummers is Shazam perfect om nieuwe muziek te ontdekken. Je krijgt direct meer informatie over de artiest en kunt het nummer direct aankopen of delen met jouw vrienden op Twitter of Facebook. Een zeer handige gratis app.

© PXimport

De naam van dat ene liedje dat je nu hoort kwijt? Shazam zoekt het voor je op.

Hebben wij een app gemist die volgens jou echt in dit artikel thuis hoort? Laat ons dit dan weten via de comments!

Deze tekst is een bewerkte versie van een artikel van Mark Hattersley en Theske Slijkerman.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000