Bespaar ruimte en data met deze fototrucs in WhatsApp

© PXimport

Bespaar ruimte en data met deze fototrucs in WhatsApp

Geplaatst: 14 oktober 2015 - 04:04

Aangepast: 24 november 2022 - 11:39

Redactie ID.nl

Maak je gebruik van WhatsApp Messenger om berichten naar vrienden, familieleden en collega's te versturen? Dan hebben we een drietal handige tips om te zorgen dat je opslagruimte en data bespaart, plus een nieuwe functie om foto's automatisch te back-uppen.

Media opslaan?

Als fervent WhatsApp-gebruiker verstuur je wellicht niet enkel tekstberichtjes, maar ook foto's en video's. WhatsApp slaat die bestanden in haar eigen app op, maar kopieert ze standaard ook nog eens naar je filmrol. Op die manier nemen ze dubbele opslagruimte in: zowel in WhatsApp Messenger als in Foto's. Lees ook: WhatsApp eindelijk op je computer.

Je kunt echter instellen dat ontvangen bestanden niet automatisch opgeslagen worden in de filmrol. Open WhatsApp en ga naar Instellingen / Chatinstellingen en schakel Bewaar ontvangen media uit. Om de opslagruimte in WhatsApp te sparen, kun je videobestanden en foto's ook handmatig uit een gesprek verwijderen.

Bespaar je mobiele data

Heb je een beperkt data-abonnement? En sturen je vrienden vaak foto's of filmpjes aan jou door? Je kunt via Instellingen / Chatinstellingen / Media automatisch downloaden zelf instellen welke media al dan niet automatisch gedownload moet worden. WhatsApp Messenger maakt een onderscheid tussen afbeeldingen, geluiden en video.

Per categorie kun je instellen of dit type bestanden nooit automatisch gedownload mag worden, enkel via wifi of zowel via wifi als via mobiele data binnengehaald kan worden. Android-gebruikers krijgen ook nog aparte mogelijkheden onder de optie Tijdens roaming. Standaard ontvang je in het buitenland immers enkel mediabestanden via wifi.

Foto's back-uppen

Een prettige functie van WhatsApp Messenger is de mogelijkheid om je ontvangen bestanden te back-uppen in Google Drive. Deze feature uit versie 2.12.45 wordt momenteel uitgerold op Android en is misschien nog niet beschikbaar op jouw toestel.

Voorlopig is deze functie ook nog niet op iPhone beschikbaar. Om de functie in Android in te schakelen, ga je naar Instellingen / Chatinstellingen / Back-up maken van chats. Nadat je ingelogd hebt met je Gmail-account kun je frequentie nog instellen: dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten