Artikelen offline bewaren als PDF op je iPhone

© PXimport

Artikelen offline bewaren als PDF op je iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 november 2022 - 09:28

Redactie

Via een handig trucje kun je artikelen op je iPhone (en iPad) als PDF op je toestel opslaan. Door het als PDF op te slaan heb je het artikel niet alleen offline bij de hand, ook kun je deze makkelijk delen.

De opslagmethode voor artikelen als PDF zit een beetje verscholen. Ga hiervoor met je browser naar het artikel en maak een screenshot van dit artikel. Zo’n screenshot is natuurlijk al een offline bestand dat je makkelijk deelt, alleen sla je hiermee alleen op wat het scherm weergeeft. Als de webpagina wat langer is, valt dit buiten het screenshot.

Wanneer je de screenshot maakt en de bewerker opent, kun je rechtsboven voor de optie Paginavullend kiezen. Vervolgens kun je bij het opslaan ervoor kiezen om de screenshot als paginavullende PDF op je smartphone op te slaan.

In deze YouTube Short-video leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000