'Apple zet grote stappen om milieuvriendelijker te werken'

'Apple zet grote stappen om milieuvriendelijker te werken'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 9 juni 2013 - 11:57

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Wouter Hoeffnagel

Apple is goed op weg milieuvriendelijker te werken in China. Het bedrijf heeft grote stappen gezet om dit te realiseren. Apple doet niet langer geheimzinnig over de milieu-aspecten van zijn productieproces, maar werkt juist transparant.

Dit stelt althans de Chinese milieuactivist Ma Jun op het Fortune Global Forum in Chengdu, China. Jun stelt dat Apple is getransformeerd van een bedrijf dat erg gesloten was over de milieuvriendelijkheid van zijn Chinese activiteiten in één van de meest progressieve bedrijven in het land op dit gebied.

Institute of Public & Environmental Affairs

Jun is een voormalig journalist die zich tegenwoordig volledig richt op de bescherming van het milieu in China. De man richt zich hierbij op zowel energiegebruik als waterproblemen in het land. Jun is oprichter van het Institute of Public & Environmental Affairs, een instituut dat de milieuvervuiling van Chinese bedrijven in kaart brengt. Deze informatie wordt gecommuniceerd met Westerse bedrijven, die hierdoor duidelijk kunnen zien welke impact hun eigen leveranciersketen heeft op het milieu.

De milieuactivist stelt dat Apple van alle bedrijven zijn leveranciersketen het hardst onder druk heeft gezet milieuvriendelijker te werken. Het bedrijf zou actie hebben ondernomen nadat de stichting van Jun twee kritische rapporten over Apple had geproduceerd. Apple zou zelf contact op hebben genomen met de stichting en hebben aangegeven transparanter te willen werken.

Inzet van Tim Cook

Jun stelt overigens dat Tim Cook een belangrijke rol heeft gespeeld in het milieuvriendelijker worden van Apple. De activist stelt dat Apple vanaf 2012, na de dood van Apple-oprichter Steve Jobs, grote stappen heeft gezet om transparanter te werken en het milieu minder zwaar te belasten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000