Apple showt 9,7 inch iPad voor studenten

© PXimport

Apple showt 9,7 inch iPad voor studenten

Geplaatst: 27 maart 2018 - 13:38

Aangepast: 14 december 2022 - 13:41

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Het is maart, en dat betekent natuurlijk een Apple event, al pakt de reus uit Cupertino het dit jaar wat anders aan dan voorgaande jaren. Geen event op de Apple Campus, en geen live stream, wél een 9'7" iPad voor studenten.

Het event begon met een, ietwat langdurig, introductiepraatje, plus filmpje over hoe belangrijk educatie is voor Apple. Gelogen is dat natuurlijk niet, Apple speelt daar al vanaf het begin van z’n bestaan een grote rol in. Daarnaast besteedt Apple veel tijd aan het ‘opleiden’ van z’n gebruikers in de Apple Stores, en werkt het bedrijf, zo vertelde Cook, samen met meer dan 40 organisaties overal ter wereld om leerlingen te helpen programmeren.

Maar uiteraard was dit event vooral om nieuwe producten aan te kondigen, en daarin stelde het bedrijf niet teleur. Want de hoop was dat Apple dit event zou gebruiken om een nieuwe iPad aan te kondigen met een lagere instapprijs. Dat is dan ook precies wat het bedrijf deed.

De nieuwe iPad

“The new 9,7-inch iPad”, dat is de naam waarmee Apple naar de nieuwe telg in de iPad-familie verwijst. Het toestel krijgt een scherm met hoge resolutie, maar veel specs gaf het bedrijf aanvankelijk niet. Belangrijker vond Apple het om te melden dat deze nieuwe iPad compatible is met de Apple Pencil. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor studenten (de focus van Apple in dit event), maar voor gewone gebruikers die grafische applicaties gebruiken natuurlijk ook. Daarnaast komt er een nieuwe versie van Pages, Numbers en Keynote met ondersteuning voor de Pencil. Deze nieuwe versie bevat een functie, genaamd Smart Annotation, waarbij geschreven notities worden gekoppeld aan een woord in de tekst, zodat als de tekst verschuift, de handgeschreven notitie ook mee gaat. Daarnaast wordt het nu mogelijk om direct vanuit Pages een ebook te genereren.

© PXimport

Niet veel anders, wél goedkoop

Opvallend genoeg besteedde Apple niet veel woorden aan de specificaties, maar werden die snel even op het scherm getoond. De nieuwe iPad krijgt een 8 MP Full HD-camera, een Touch ID sensor (godzijdank geen Face ID), de A10 Fusion Chip en zal in totaal 450 gram wegen. Bijzonder weinig verbeteringen dus ten opzichte van de huidige iPad. Apple zet vooral in op snelheid én het gebruik van de Pencil (die overigens niet bijgesloten is). De grote gamechanger is echter de prijs. Apple verkoopt het toestel voor 329 dollar aan consumenten en voor 299 dollar aan scholen. Bestellen is vanaf nu mogelijk en de nieuwe iPad wordt komende week uitgeleverd.

De Nederlandse prijzen zijn als volgt:

32GB met WiFi: 359 euro

32GB met WiFi + Cellular: 489 euro

128GB met WiFi: 449 euro

128GB met Wifi +Cellular: 579 euro

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000