'Apple loopt achter met de inzet van duurzame energie'

© PXimport

'Apple loopt achter met de inzet van duurzame energie'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 april 2012 - 14:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:19

Wouter Hoeffnagel

Apple loopt in verhouding met andere technologiebedrijven achter met de inzet van duurzame energie voor cloud gebaseerde diensten. Greenpeace stelt dat Apple voor iCloud veel gebruik van 'vieze energie'.

Greenpeace schrijft in het rapport 'How Clean is Your Cloud?' dat het datacenter achter iCloud iCloud grotendeels wordt aangedreven door energie die afkomst is uit kolencentrales. De milieuorganisatie stelt dat Apple zijn inventiviteit, innovatieve manier van denken en grote hoeveelheid geld moet gebruiken om grote verbeteringen door te voeren in de energie die iCloud aandrijft.

Andere bedrijven

Apple is overigens niet het enige technologiebedrijf dat volgens Greenpeace slecht presteert. De iPhone-fabrikant wordt in de zelfde groep geplaatst als Amazon en Microsoft, die eveneens veel 'vieze energie' zouden gebruiken. Apple scoort op alle punten die Greenpeace heeft behandeld slecht.

Greenpeace heeft in het rapport gebruik gemaakt van het Amerikaanse beoordelingssysteem, waarin met de letters A, B, C, D, en F wordt gewerkt. Voor zowel de transparantie over het energiebeleid, energie-efficiëntie en maatregelen om klimaatveranderingen tegen te gaan als de inzet van duurzame energie scoort Apple een D. Voor de infrastructuur die gebruikt wordt voor Apple's clouddiensten scoort het bedrijf een F.

Zonnepanelen

In het rapport gaat Greenpeace ook in op het veld met zonnepanelen bij het iCloud-datacenter in Maiden, North Carolina waar Apple momenteel aan werkt. Greenpeace stelt dat Apple veel werk heeft gemaakt van de locatie, maar deze uiteindelijk slechts tien procent van het totale energieverbruik van het datacenter voor zijn rekening zal nemen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000