© PXimport

Apple komt met nieuw tvOS

Smartphone & tablet

Geplaatst: 3 juni 2019 - 15:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Martin Gijzemijter Gijzemijter

Het regende niet alleen maar grote aankondigen tijdens de WWDC van Apple, er was ook ruimte voor wat subtielere onthullingen. Zo trok het bedrijf vandaag het doek van de nieuwe versie van tvOS, en daar zat een hele fijne verrassing in.

De belangrijkste wijziging in tvOS is dat het nu mogelijk is om met meerdere gebruikers in te loggen op het OS, hetgeen betekent dat iedereen z'n eigen profiel en voorkeuren kan bewaren, iets dat voor on demand video een vereiste is.

Nieuwe interface

Naast multi-user support is tvOS voorzien van een volledig nieuwe interface. De interface is een stuk visueler, met grote voorbeelden van de content die je hebt geselecteerd, maar wel met behoud van de grid-interface die we van Apple-apparaten gewend zijn. Veel andere onthullingen over tvOS deed Apple niet, op een iets te enthousiaste uitleg na over de screensaver. De multi-user interface is echter een belangrijke vernieuwing, die het bedrijf zal helpen om de concurrentie met streaming diensten als Netflix aan te gaan, wat natuurlijk belangrijk is voor de ophanden zijnde lancering van Apple TV+

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000