App van de Week: Ustream Live Broadcaster

Tijdens grote nieuwsgebeurtenissen - zoals de aardbeving in Chili en de verwachte tsunami op Hawaii, maar ook bijvoorbeeld bij de Keynote van Apples Steve Jobs in januari - volgen steeds meer mensen dit nieuws live via internet in plaats van via radio of televisie. Met de app Ustream Live Broadcaster, kan ook jij de wereld live mee laten kijken naar wat er om je heen gebeurt!

Drie Ustream apps

Als je in de app store zoekt op Ustream, vind je drie apps: Ustream Viewer, Ustream Recorder en Ustream Broadcaster. Alle drie zijn gratis en de moeite waard, maar ik beperk me hier tot de Ustream Broadcaster.

Als je de app start, kun je kiezen uit twee modi: Live en Local. Met Local sla je de filmpjes lokaal op, klik je op Live dan wordt je video direct gestreamd naar internet. De eerste keer dat je de app start, moet je even een gratis account aanmaken bij Ustream, wat uiteraard gewoon direct vanuit de app kan, daarna kun je direct aan de slag.

© CIDimport

Met Ustream Live Broadcaster kun je live uitzenden vanaf je iPhone!

Live uitzenden vanaf je iPhone

De app werkt bijzonder goed en eenvoudig. Als je een account hebt ingesteld, wordt er een korte url aan je inlognaam gekoppeld, bijvoorbeeld http://ustre.am/dbQB. En het enige wat je dus hoeft te doen is deze url te delen met je familie, vrienden of collega’s. In de instellingen kun je naast de videokwaliteit (176x144 of 320x240) ook je account nog koppelen aan je Twitteraccount en zo automatisch een tweet versturen als je live gaat uitzenden. Je hebt natuurlijk wel een 3G-verbinding (of beter nog: wifi) nodig. Zodra je wilt gaan uitzenden, klik je simpelweg op de knop GO LIVE en.... Hello world!

Downloaden

Download Ustream Live Broadcaster hier (gratis)

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000