Iedereen die er een heeft, zal het beamen: de iPhone maakt het leven vele malen gemakkelijker. De vraag is zelfs of het ons niet te gemakkelijk wordt gemaakt, want nadenken is haast overbodig geworden. Als je iets niet weet, dan pak je gewoon je iPhone erbij. Wie was ook alweer de regisseur van The Matrix? Start IMDb en je weet het binnen tien seconden.

Het startscherm van de IMDb-app.

IMDb.com

Wie op internet informatie zoekt over films, tv-series of acteurs/actrices, komt meestal uit op een pagina van IMDb.com, de internet movie database. Niet zo gek, want deze website biedt zo ontzaglijk veel informatie, dat er haast geen ontkomen aan is. Dus zou je zeggen: daar is vast ook een app voor. Ja, inderdaad, daar was al een tijdje een app voor. Helaas was deze app alleen via de Amerikaanse iTunes Store beschikbaar en dus niet voor ons Europeanen.

Sinds 18 februari is de IMDb-app echter wereldwijd verkrijgbaar en het moet gezegd: het is echt een aanrader. Met de IMDb-app heb je toegang tot alle 1.5 miljoen film- en tv-pagina's en 3.2 miljoen 'mensen die werkzaam zijn of waren in de film- en tv-industrie'. Kortom: met de IMDb-app heb je de beschikking over een vrijwel complete film- en televisiedatabase , alles wat je op internet via de browser kunt vinden, maar dan via een interface die speciaal toegespitst is op de iPhone.

Interface

De app is handig ingedeeld. Als je de IMDb-app start kun je in het startscherm kiezen uit Movies, TV en People en daaronder is een aantal shortcuts naar bijvoorbeeld MOVIEmeter, STARmeter en New on DVD & Blu-ray. Deze shortcuts kun je naar eigen wens aanpassen via de knop Settings.

De IMDb-app is ontworpen door en voor Amerikanen. Dat zie je als je bijvoorbeeld klikt op TV. Je krijgt dan drie opties: US TV Tonight, US TV Recaps en Popular TV. Dat is misschien niet zo interessant voor ons, Nederlanders, behalve als je wilt weten wanneer je een bepaalde serie kunt downloaden. Maar daar zullen we het hier niet verder over hebben.

© CIDimport

Alle informatie over The Godfather binnen handbereik.

Als je klikt op Movies, echter, krijg je een aantal interessantere opties te zien. Met name de Top 250 Movies en New on DVD & Blu-Ray kunnen je helpen om een keuze te maken als je een filmpje wilt kopen of huren (of downloaden - maar daar zullen we het hier verder niet over hebben).

Compleet

De IMDb-app blinkt uit in de informatie die je over zo'n beetje elke film en televisieserie kunt vinden. En nee, dan gaat het niet alleen om Engelstalige films en tv-series. Ook Nederlandse toppers als 'Flodder' en 'Goede Tijden, Slechte Tijden' zijn terug te vinden in de IMDb-app . Met veel, heel veel informatie over alle betrokkenen.

Neem bijvoorbeeld actrice Jette van der Meij (Goede Tijden, Slechte Tijden): "At the academy she met the writer/director Ad de Bont, who helped her searching for an own theater form. This resulted in the music theater production Het Ritueel, for which she got the Creativiteitsprijs." Dat je het even weet!

Conclusie

Oke, de IMDb-app is eigenlijk gewoon een handige interface rond een website. Een schil - en een internetverbinding is dus vereist. Maar we hebben het hier wel over de belangrijkste website op het gebied van films en series en de 'schil' is heel goed gelukt. Het belangrijkste onderdeel in de app is zonder twijfel de zoekbalk. Typ hier wat in en je vindt in no time wat je zoekt. Tel daarbij op dat de app gratis is en je begrijpt dat deze app het keurmerk 'App van de Week' zeker verdient!

Downloaden

Download de app IMDb hier gratis (opent in iTunes).

© CIDimport

Trivia

Voor de filmkenners onder jullie, wat is mijn lievelingsfilm? En niet valsspelen: niet googelen en zeker niet IMDb-en! :)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000