Alles wat je moet weten over de Macbook Pro 16-inch

© PXimport

Alles wat je moet weten over de Macbook Pro 16-inch

Geplaatst: 29 november 2019 - 11:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Justin Doornekamp

De geruchtenmolen draaide al enkele maanden, maar inmiddels is de nieuwe 16-inch MacBook Pro officieel aangekondigd. Je kunt het apparaat zelfs al kopen. Dit moet je erover weten.

Om meteen met de deur in huis te vallen: aan het uiterlijk van de MacBook Pro heeft Apple weinig veranderd, maar het nieuwe 16-inch model is wel wat groter dan de voorganger, met name door het grotere scherm.

Maar het verschil is nauwelijks te zien: pas als je de vorige MacBook Pro en de nieuwe naast elkaar zet, zul je het verschil zien. Verder zijn de schermranden wat dunner geworden, waardoor je meer beeld overhoudt. De resolutie van het scherm is 3072 bij 1920, hetgeen een wat hogere resolutie is dan de 2880 bij 1800 van het vorige model.

Het apparaat weegt ook iets meer, mede vanwege de nieuwe batterij die een uur langer mee zou gaan dan de batterij in het vorige Pro-model. Dit zou betekenen dat de 16-inch versie circa 11 uur mee kan, zonder op te hoeven laden.

Verbeterd toetsenbord

De nieuwe MacBook Pro heeft ook een verbeterd toetsenbord gekregen, waarbij afstand wordt gedaan van het vlindertoetsenbord in ruil voor het traditionele schaarmechanisme.

Apple kreeg veel kritiek over zich heen vanwege de vlindertoetsenborden, omdat deze erg gevoelig zouden zijn voor stof en klein vuil. Veel toetsenborden gingen defect en een reparatie bleek onnodig ingewikkeld. Het traditionele toetsenbord met schaarmechanisme moet deze problemen bij de nieuwe MacBook Pro voorkomen. Op het toetsenbord is nu ook een ESC-toets te vinden, plus een Touch Bar met Touch ID.

Apple heeft met de AirPods Pro en iPhone 11 Pro flinke verbeteringen doorgevoerd aan de audio en ook de speakers van de nieuwe MacBook kregen een update. In het nieuwe model vind je zes speakers, die samen voor een rijker geluid zorgen als je muziek luistert of films bekijkt.

© PXimport

Processor

In de 16-inch MacBook Pro zit standaard de nieuwste 6-core van de negende generatie Intel Core i7-processor. Je kunt ook voor een model met een 8-coreprocessor kiezen, die ruim twee keer sneller is dan de quad-coreprocessor in de 15-inch MacBook Pro.

Daar betaal je wel voor. De 16-inch MacBook Pro kost 2.699 euro, net zoveel als de voorganger. Kies je voor de 8-coreprocessor, dan betaal je daar 3.059 euro voor. Standaard krijg je dan 16GB aan geheugen, een AMD Radeon Pro met 5GB aan grafisch geheugen en een SSD-opslag van 512 GB.

Door te kiezen voor meer geheugen en opslagcapaciteit en een betere grafische processor kan de prijs oplopen tot maar liefst 7.139 euro. In een uitgebreide test van het apparaat moet blijken of de upgrade wel het geld waard is.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000