Alle iPhone 7-geruchten op een rijtje

Het mag nog even duren voor de nieuwe iPhone 7 uit komt, maar zoals het de echte traditie betaamt zijn er al genoeg geruchten te melden over het nieuwe toestel. We zetten ze hier allemaal onder elkaar.

Usb-C

Apple zou in het geheim aan het experimenteren zijn met usb-C als aansluiting voor de iPhone 7. Dat blijkt uit documenten van Weibo-gebruikers, waaruit blijkt dat Apple met meerdere prototypen experimenteert.

Als echt blijkt dat de iPhone een usb-C-aansluiting krijgt, is dat uniek. Apple is altijd één van de weinig bedrijven geweest dat weigerde op micro-usb over te stappen, terwijl praktisch alle andere telefoonfabrikanten dat wel doen. Usb-C zou echter geen onlogische stap zijn voor het bedrijf, want de nieuwe Macbook had ook al alleen een usb-C-aansluiting.

Usb-C wordt niet alleen gebruikt om telefoons op te laden of aan te sluiten op een computer, maar kan ook dienen als video- of zelfs audio-uitgang. Bovendien is het sneller dan de voorgaande versies van usb.

Geen hoofdtelefoonaansluiting

Usb-C kan worden gebruikt als audio-uitgang, waardoor je de aansluiting kunt gebruiken om een speciale koptelefoon te koppelen. Volgens de geruchten wil Apple de 3,5 mm-poort dan ook weglaten uit de toestellen. Dat zou namelijk ruimte besparen, waardoor de iPhone weer een stuk dunner kan worden - en dunnere telefoons willen we allemaal wel, toch?

Ondertussen kun je je wel afvragen hoe praktisch het is om geen normale hoofdtelefoon in je telefoon te kunnen stoppen. Je bent dan aangewezen op Apples eigen hoofdtelefoon, die volgens veel gebruikers niet fijn is, en bovendien niet goedkoop.

Vingerafdrukscanner

Apple zou de vingerafdrukscanner van de iPhone dit keer in het beeldscherm willen verwerken, in plaats van in de home-knop. Dat lijkt onmogelijk, maar er wordt nu al geëxperimenteerd met bepaalde sensoren onder glazen beeldschermen, dus het is niet ondenkbaar dat er volgend jaar zo'n scherm komt.

Draadloos opladen

Als je je koptelefoonaansluiting moet integreren in een usb-aansluiting, heb je geen ruimte meer om je apparaat op te laden. Maar ook daar is een oplossing voor, want Apple zou werken aan een technologie om de iPhone draadloos op te laden.

Daarbij zou de iPhone opladen wanneer die op een speciale lader ligt, maar het is nog niet duidelijk of die met de iPhone wordt meegeleverd of dat je die kunt gebruiken met andere opladers zoals fabrikanten die nu leveren.

Draadloos opladen is een technologie die ook in toestellen van Samsung wordt gebruikt, al staat de techniek nog in de kinderschoenen.

Aanvulling

Dit is een verzameling van geruchten over de iPhone 7. Als er nieuwe geruchten zijn, vullen we die hier aan. Let wel op dat geen van deze geruchten makkelijk te bevestigen zijn...

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000