Je profiel in Apple Music aanpassen

In dit artikel leggen we uit hoe je je naam, bijnaam en profielafbeelding kunt veranderen in Apple Music. Op deze manier zet je de Apple muziekdienst nog meer naar je hand.

De Connect-functie in Apple Music is geweldig om meer te weten te komen over je favoriete artiesten en reacties op hun berichten achter te laten. Hier leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat de naam, bijnaam en afbeelding die bij je reacties komen te staan helemaal naar je zin zijn. Lees ook: Hoe meld ik me aan voor Apple Music?

Standaard wordt in Apple Music je Apple ID als naam gebruikt en is het veld voor je bijnaam blanco.

Uniek

Je moet er snel bij zijn om je gewenste bijnaam te kunnen claimen. Bijnamen in Apple Music zijn namelijk uniek, dus als een bijnaam eenmaal in gebruik is, kan niemand anders deze gebruiken.

Aangezien Apple Music al een tijdje geleden gelanceerd is, is de kans groot dat de bijnaam die je het liefst zou willen gebruiken al door iemand anders geclaimd is. In dat geval zul je een beetje creatief moeten zijn en iets anders verzinnen.

Bijnamen beginnen altijd met een @-teken en kunnen maximaal 32 uitsluitend alfanumerieke karakters en lage streepjes bevatten. Spaties zijn niet toegestaan.

Afbeelding

Om je naam en bijnaam aan te passen moet je naar je profiel gaan. In iOS doe je dit door op het icoon in de linkerbovenhoek te drukken. Druk op je naam en vervolgens op Edit rechtsboven. Gebruik het toetsenbord om je naam (of alleen je voornaam) en bijnaam in te voeren. Op de computer moet je in iTunes op het pijltje naast je naam klikken en daarna op je Apple ID. Voer je naam en bijnaam in en klik op Save.

Om je afbeelding te veranderen moet je op de Edit-knop onder de afbeelding drukken. Je kunt dan een foto maken of een afbeelding uit je fotobibliotheek kiezen. Je kunt de afbeelding verplaatsen en het formaat aanpassen.

Als je klaar bent met het aanpassen van je profiel, moet je in de rechterbovenhoek van het venster op Done drukken om alle wijzigingen op te slaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten