7 vakantieapps voor stressvrije zomer

Met de zomer in het vooruitzicht en temperaturen die het al zomer maken, komen al snel de gedachtes aan zomervakantie. Ga je naar het buitenland of blijf je lekker in eigen land? Deze apps maken het sowieso makkelijker en overzichtelijker als je op vakantie gaat zodat je niks meer vergeet. Computer!Totaal zette deze 7 beste vakantieapps voor je op een rijtje!

Flixbus – voordelig korte afstanden reizen

De app van Flixbus werkt een beetje als de NS Reisplanner, al heeft deze app een spannender aanbod wat bestemmingen betreft. Vanuit verschillende plekken in Nederland kan je de Flixbus boeken naar een bestemming naar wens in het buitenland.

Aan een relatief voordelige busreis naar Berlijn hangt alsnog een prijskaartje, al dan niet van het financiële soort – de reis kan makkelijk vijftien uur duren. (Android/iOS)

© PXimport

Holiday Guru – deals op een rijtje

© PXimport

Je ziet ze misschien eens voorbijkomen op Facebook omdat tante Greet van drie huizen verder een van hun aanbiedingen heeft geliked. Toch is de app van Holiday Guru overzichtelijker dan hun Facebookpagina en bieden ze allerlei informatie aan over goedkope vluchten, hotels en bezienswaardigheden.

De app leest een beetje als een online magazine met voorbijflitsende informatie om je aandacht te trekken. Een erg beleefde eigenschap aan de app is dat je reisalerts (als je die al wil instellen) in een slaapmodus kan zetten. Zo word je niet wakker gezoemd/gerinkeld met een goedkope vlucht naar Timboektoe. (Android/iOS)

Ready Set Holiday! – van alle gemakken voorzien

Oké, je hebt je bestemming gevonden en geboekt. Dan wil je natuurlijk graag élke dag weten hoe lang je nog reikhalzend moet uitkijken naar je welverdiende vakantie. Dat kan met de app Ready Set Holiday. Voer je bestemming in en zie meteen de lokale weersomstandigheden en hoeveel weken, dagen en uren je nog geduld dient te hebben.

Dit is echter niet de enige functie van de app. Na het invullen van je vakantieadres vind je onder het luchtballonnetje tours die aangeboden worden in de buurt van je bestemming. Daarnaast kan je een inpaklijst maken waarbij je een voor een je ingepakte badslippers, zonnebrandcrème en vakantielectuur kan afvinken. (Android/iOS)

© PXimport

Lonely Planet City Guides – kaarten, tips en advies binnen handbereik

© PXimport

De reisgidsen van Lonely Planet zijn breed bekend. En wil je nu niet constant zo’n boekje in je rugzak meezeulen, dan is de app een heel handig alternatief. Na het downloaden van je specifieke city guide geeft deze een kaart van de omgeving, advies over wat je gezien móet hebben én meteen uitgaanstips om te eten, winkelen, dansen en slapen.

Daarnaast geeft de apps je achtergrondinformatie over de desbetreffende stad, recensies van andere Lonely Planet gebruikers plus informatie en omrekentool van de huidige valuta.  (Android/iOS)

Travel buddy – nooit meer alleen

Travel buddy kan je vergelijken met een datingapp voor mensen die van reizen houden. Op basis van je locatie laat deze app zien welke andere reisfanaten zich in jouw buurt bevinden en vervolgens kun je contact met ze opnemen.

Ook biedt de app een feed aan gebaseerd op een door jouw gekozen locatie. App gebruikers die zich hier bevinden posten foto’s, updates, informatie en contactverzoeken.  (Android)

© PXimport

Travelspend – hand op de knip (of juist niet)

© PXimport

Als je er een handje van hebt om je vakantiebudget op dag één al er doorheen te jagen, dan is de Travelspend app wellicht een aanrader. Je geeft aan welke reis je gaat maken en zet vervolgens een budget vast. Dit wordt door de app automatisch gedeeld door het aantal dagen dat je op reis gaat waardoor je een budget per dag overhoudt. Elke uitgave kan je invoeren onder de noemer ‘slapen’ ‘eten’ of bijvoorbeeld ‘activiteiten’. Zo weet je hoeveel je per dag nog te besteden hebt en of je het gaat redden met het vastgezette budget.

Als je met anderen op vakantie gaat kun je ook hun budget toevoegen of de kosten delen. (Android)

Survival Manual – app om niet dood te gaan in de wildernis

De Survival Manual app is een ontzettend uitgebreide app die allerlei informatie omtrent survivaltechnieken aanbiedt. Zo geeft hij informatie over giftige platen, wilde dieren, waar je op moet letten bij het vinden van water en de specifieke handelingen in een tropische of juist koude situatie.

Deze app is duidelijk ontwikkeld voor serieuze survivaluitjes en/of trainingen. Alle tips worden bijzonder uitvoerig uit de doeken gedaan en het is per onderwerp dus ook een behoorlijke klus om alles te lezen, laat staan te onthouden.  (Android/iOS)

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000