7 manieren waarop een AirTag je leven makkelijker maakt

© PXimport

7 manieren waarop een AirTag je leven makkelijker maakt

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 maart 2023 - 18:29

Justin Doornekamp

Met de Apple AirTag raak je nooit meer je tas, portemonnee of autosleutels kwijt. Maar wist je dat je de tracker in nog veel meer situaties kunt gebruiken? In dit artikel vertellen we je hoe een AirTag je leven gemakkelijker maakt.

💡 In dit artikel lees je dat je met een AirTag veel meer kunt dan alleen je spullen tracken. Van belangrijk pakketje in de gaten houden tot nooit meer knuffels kwijt, van AirTag als digitaal visitekaartje tot je vrienden vinden in een menigte.

P.S. De AirTag is dan wel van Apple, maar je kunt hem ook uitlezen met een Android-telefoon. Hóe, dat lees je in dit artikel.

1: Nooit meer op zoek naar je geparkeerde auto of fiets

Het overkomt iedereen weleens: je weet niet meer waar je je auto hebt neergezet in die grote parkeergarage. In plaats van lang te zoeken naar je auto, kun je overwegen altijd een AirTag in je auto te bewaren, bijvoorbeeld onder de stoel of in het handschoenenkastje. Open op je telefoon de Zoek Mijn-app en je hebt direct een idee van waar de auto ongeveer staat. Ook bij diefstal van je auto is een AirTag handig. Je kunt bij aangifte direct aangeven waar je auto zich bevindt.

Spring je liever op de fiets? Er is ook een speciale fietsbel ontwikkeld, waar je de AirTag tussen klemt (onder andere verkrijgbaar bij Amazon). Als je je fiets dan niet meer kunt vinden, dan kun je hem via de tracker gemakkelijk opsporen. En omdat de tracker verstopt zit in de bel, is de kans groot dat dieven de AirTag niet zullen vinden, waardoor je nooit de locatie kwijtraakt van je gestolen fiets.

© comzeal - stock.adobe.com

2: Kat volgen

Laat jij je kat geregeld buiten en ben je vaak ongerust dat je huisdier niet meer thuiskomt? Dan kun je een AirTag ook in de halsband van je kat stoppen. Je blijft dan altijd op de hoogte van de actuele locatie van je kat. De tracker van Apple is bovendien (spat ) waterbestendig, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de AirTag niet meer werkt als het buiten regent.

© Erik Žunec

3: Bagage volgen

Na een vliegreis begint het lange wachten op je bagage. Misschien komt je bagage helemaal niet aan op de luchthaven: die berichten kwamen afgelopen tijd ook voorbij. Voor je eigen gemoedsrust wil je wellicht een AirTag aan je koffer hangen. Of beter nog: ín je koffer hangen, zodat de tracker tijdens de reis niet van je koffer valt. Het maakt de wachttijd op de luchthaven waarschijnlijk niet korter, maar het is wel fijn om te weten dat je koffer er écht aankomt. En raakt je bagage toch verloren, dan weet je wellicht beter dan het luchtvaartpersoneel waar je koffer zich ongeveer bevindt.

© aanbetta - stock.adobe.com

4: Bij het verzenden van een belangrijk pakket

Het klinkt een beetje overdreven om een AirTag mee te sturen met een pakketje. Een AirTag kost immers enkele tientjes en je kunt bij het postbedrijf ook een track en trace-code aanvragen. Maar moet je écht een waardevol pakketje versturen, dan kun je dit best overwegen. Je weet dan in ieder geval dat het pakket daadwerkelijk op het juiste adres is aangekomen (of niet).

5: In een knuffel naaien

Ieder kind heeft wel een favoriete knuffel, een knuffel die je nooit mag kwijtraken. En dat gebeurt nog weleens met zoveel speelgoed in huis. Naai de AirTag in de knuffel om er zeker van te zijn dat je deze nooit kwijtraakt. Een bijkomend voordeel: je weet ook waar je kind zich ongeveer bevindt.

© Warinthorn Krueangkham

P.S. Heeft je kind een favoriete knuffel? Koop er dan voor alle zekerheid meteen een tweede exemplaar van. Want stel dat je, wanneer het bedtijd is, dankzij de AirTag ziet dat je kind zijn knuffel op het kinderdagverblijf heeft laten liggen ... fijn om te weten, maar daar heb je op het moment zelf dan weinig aan.

6: AirTag als digitaal visitekaartje gebruiken

Je kunt van je AirTag ook een virtueel visitekaartje maken op basis van de NFC-chip in de tracker. Bij het instellen van de Verloren modus voor de AirTag, via de Zoek-mijn-app op je iPhone, kun je je naam en contactgegevens invoeren. Iedere keer als iemand een NFC-toestel tegen de AirTag houdt, kan degene jouw gegevens zien. Dit maakt de AirTag een uitstekende vervanger voor het traditionele visitekaartje. Je moet de tracker wel in de Verloren modus zetten, maar in deze modus blijven alle functies evengoed werken.

Het is niet hetzelfde als een NFC-visiekaartje maken, omdat je je contactgegevens niet kunt uitwisselen, maar het is een makkelijke oplossing als je geen echt visitekaartje bij de hand hebt.

7: Op zoek naar je vrienden

Ga je vaak stappen of naar concerten, dan gebeurt het waarschijnlijk regelmatig dat je net drankjes hebt gehaald, maar dat je vrienden nergens meer te vinden zijn. Je kunt ze natuurlijk bellen, maar door het harde lawaai zijn je vrienden niet altijd goed te verstaan. Zo kan het al snel een tijd duren voordat je ze weer gevonden hebt. Met een AirTag kun je echter meteen zien waar je vrienden zijn.

© Alfredo - stock.adobe.com

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000