5 manieren om je iPhone beter te beveiligen

© PXimport

5 manieren om je iPhone beter te beveiligen

Geplaatst: 10 maart 2019 - 16:09

Aangepast: 14 december 2022 - 11:21

Justin Doornekamp

iOS 12 is inmiddels alweer een tijdje uit en brengt diverse nieuwe functies om de beveiliging en privacy-instellingen van je iPhone verder op te schroeven. Sommige functies zitten evenwel goed verborgen. Wij lichten er vijf uit.

1. Zorg dat automatische iOS-updates aanstaan

Iedere keer als er een nieuwe update komt voor je iPhone of iPad, dan zijn er vaak enkele verbeteringen doorgevoerd op het vlak van beveiliging of stabiliteit. Maar hoe vaak download en installeer jij iOS-updates direct? Velen wachten gewoon tot de volgende grote update. Met iOS 12 kun je al je toekomstige updates op de achtergrond laten uitvoeren, waardoor jij er geen omkijken meer naar hebt. Ga naar Instellingen, Algemeen en vervolgens naar Software Update om de automatische updates aan te zetten.

2. Zet USB-accessoires aan

Deze verborgen optie voorkomt dat accessoires als USB-kabels en koptelefoons, verbinding maken met je iPhone en iPad als je toestel langer dan een uur ontgrendeld is. Hierdoor kunnen hackers bijvoorbeeld geen gebruik meer maken van USB-tools om het wachtwoord van je toestel te achterhalen en om data buit te maken.

Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad en zoek daar naar Face ID en toegangscode. Zet vervolgens de schakelaar bij USB-accessoires in de juiste stand (schuifje naar links).

© PXimport

3. Schakel een sterker wachtwoord in

In de afgelopen jaren zijn er in iOS verbeteringen doorgevoerd rond het instellen van wachtwoorden. Jarenlang kon je standaard alleen een viercijferige code instellen, nu is het al een code met zes cijfers. Dit maakt het voor hackers een stuk moeilijker om in je telefoon te komen. Maar wist je ook dat je een code kunt aanmaken met nog veel meer cijfers? Acht cijfers, twaalf cijfers of zelfs meer: het kan allemaal. Ga naar de Instellingen, Face ID en toegangscode en voer je toegangscode in. Dan kun je bij Wijzig toegangscode de Toegangscodeopties vinden. Daar vind je de opties voor een aangepaste alfanumerieke code of een aangepaste numerieke code.

4. Zet de tweestapsverificatie aan

De tweestapsverificatie is een van de beste manieren om je accounts veilig te houden. Als iemand je wachtwoord steelt, dan hebben ze evengoed nog je telefoon nodig om daadwerkelijk bij je gegevens te komen. Jarenlang was de tweestapsverificatie maar een vervelende en omslachtige methode om je telefoon beter te beveiligen, maar met iOS 12 is er van die ergernis weinig meer over. Je code wordt nu automatisch ingevoerd. Daarvoor moet je uiteraard wel de tweestapsverificatie aan hebben staan. Ga naar Instellingen en klik op je naam. Vervolgens ga je naar Wachtwoord en beveiliging en klik je op Twee-factor-authenticatie.

5. Verander je eerder gebruikte wachtwoorden

Vanaf iOS 12 kun je controleren hoe vaak je een wachtwoord gebruikt om deze vervolgens dan eventueel te wijzigen op je iPhone of iPad. Als het besturingssysteem erachter komt dat je voor verschillende websites hetzelfde wachtwoord gebruikt, dan word je gewaarschuwd en krijg je het advies om die wachtwoorden te veranderen. Ga naar de Instellingen, Wachtwoorden en accounts en vervolgens naar Wachtwoorden. Je ziet soms een klein waarschuwingsteken naast ieder account. Dit betekent dat je het bijhorende wachtwoord ook vaak hebt gebruikt voor andere accounts. Tik op een van je accounts en verander in een handomdraai je wachtwoord.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000